26 / 04 / 2024

osmanlı döneminde ulaşım

osmanlı döneminde ulaşım

Ulaşımda nostalji turu 9'da bir Osmanlı padişahının Haliç ve Boğaziçi için yaptırdığı fakat gerçekleştiremediği köprü projelerini okuyacaksınız. (Haberde Eski İstanbul Belgeleri isimli Facebook grubunun içeriklerinden yararlanıldı)...

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

Mansur Yavaş: "Ankara'da gün gelecek toplu ulaşım bedava olacak"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 senelik görev döneminde kente kazandırılan yatırım projelerini anlattı. Yavaş, "Gün gelecek Avrupa’da olduğu gibi Ankara’da da toplu ulaşım ücretsiz hale gelecek. Belediyecilik budur" diye konuştu.

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Atk Ulaşım Sistemleri İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atk Ulaşım Sistemleri İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Nizamettin Zorgül tarafından kuruldu.

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Muhalefetin sürekli eleştirdiği, 'gereksiz' dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır." diye konuştu.

Ali Koç, Aziz Yıldırım döneminde alınan arazileri satıyor!

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, kulübün finansal durumunu toparlamak amacıyla Aziz Yıldırım döneminde alınan arazileri satıyor...

Koronavirüs döneminde 'mücbir sebep' dolayısıyla kira indirimi yapılır mı?

Koronavirüs döneminde kiracıların kirasını ödememesi gibi bir durumun mümkün olmadığını belirten Ali Güvenç Kiraz, kirayı ödeyemeyecek durumda olan kiracıların, durumu ev sahibine söylemeleri gerektiğini belirtti...

New York'ta ulaşım ve konut alanlarında yeni düzenlemeler yapılacak!

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada, salgın sonrası New York'ta sağlık başta olmak üzere, ulaşım, güvenlik, konut ve sosyal eşitlik gibi alanlarda yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

osmanlı döneminde ulaşım Haberi

osmanlı döneminde ulaşım


Ulaşımda nostalji turu 9'da Osmanlı dönemine kadar gittik. O dönemde İstanbul için tasarlanan köprü projeleri ilginizi çekecek. Ayrıca İstanbul Boğazı'nın donmasıyla deniz ulaşım seferlerinin iptal edildiği günlere geri döneceksiniz... 


 


Osmanlı padişahından Boğaziçi'ne köprü – 1900'ler 

Yukarıdaki fotoğraf 20. yüzyıl başında bir Osmanlı padişahının köprü hayallerini gösteriyor. Abdülhamid tarafından Haliç ve Boğaziçi için yaptırılan bu projeler gerçekleştirilemedi. Projeleri hazırlayan ise Fransız asıllı mimar Fernidan Arnoden. 




Yataklı tren güzergahı 

Yine çok eskilerden bir kare görüyorsunuz. Söz konusu fotoğraf, bir yataklı trenin güzergahını belirtiyor....