19 / 04 / 2024

Osmanlı Mezarlığı restorasyon

Osmanlı Mezarlığı restorasyon

Fatih Sultan Mehmet döneminin komutanlarından Has Yunus Bey'in türbesinin de bulunduğu Enez'deki Osmanlı Mezarlığı, İş-Kur'a bağlı 24 işçinin de yardımıyla restore ediliyor.

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Etiyopya'daki Osmanlı konsolosluğu binası yenilendi!

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Sivas Alacahan Camisi'nde restorasyon başlatıldı!

Restorasyon çalışması başlatılan tarihi Sivas Alacahan Camisi’nin duvarlarındaki alçılar sökülünce, altında Osmanlı dönemine ait motifler ortaya çıktı.

Edirne Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı!

Edirne’de, 93 Harbi de denilen 1768-1774 yılları arasında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı’nda yıkılan, 594 yıllık tarihe sahip Gazimihal Hamamı’na, restorasyon çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

Ayrılık Çeşme Mezarlığı restore ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, “Tarihi Osmanlı mezarlığı harabeye döndü” başlıklı haberimizden sonra Ayrılık Çeşme Mezarlığı’nın korunmasına yönelik çalışmaları hızlandırma kararı aldı.

Edirne Selimiye Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyondan geçirilecek. Restorasyon sonucunda Selimiye Camisi'nde zamanla oluşan yıpranmalar giderilecek.

Konya'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait yapılar yenileniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya ve çevresindeki Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar, aslına uygun restorasyon çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuyor.

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark oldu!

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Bitlis Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başladı!

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılından bu yana aralıklarla yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına yeniden başlandı. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden, 11 yıldır devam eden çalışmalarda Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konutunun restorasyonu devam ediyormuş!

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konut örneği olan Akaretler Sıraevler'in restorasyonu devam ediyormuş. Net Holding tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları 2000 yılında tamamlanacak proje 35 milyon dolara mal olacakmış.

YTÜ Davutpaşa kampüsünde Osmanlı eserleri restore ediliyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız ve Davutpaşa kampüslerindeki Osmanlı eserlerini restore ederek, eğitim ve araştırma amaçlı olarak kullanıma sunuyor.YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Osmanlı Mezarlığı restorasyon Haberi

Osmanlı Mezarlığı restorasyon


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi Elif Girgin,  yaptığı açıklamada, 18 dönümlük mezarlıkta, 1400'lü yıllarda yaşamış birçok devlet çalışanı, yeniçeri askeri ve vatandaşın mezarının yer aldığını...