28 / 03 / 2024

otobüs şoförleri eylemleri

otobüs şoförleri eylemleri

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ESHOT'un hafta sonuna kadar programı değiştirmemesi halinde eyleme başlayacaklarını belirtti.Memiş Sarı, ESHOT'un hafta sonuna kadar programı değiştirmemesi halinde eyleme başlayacaklarını belirtti.

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Büyük otobüs şoförü olmak isteyip de, yaşı tutmayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye genelinde gençlerin iş hayatına katılımının sağlanması ve şoför açığının kapatılması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırının indirildiği duyuruldu.

Emekli otobüs şoförü kiracılarından kira almayacak!

Kastamonu İğdir köyünde maaşı ve evinin altındaki iki dükkandan aldığı kira bedeli ile geçinen emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, koronavirüs sebebi ile işleri azalan kiracılarına, bir ay kira istemediğini belirtti.

Eskişehir'de otobüs şoförleri için sosyal tesis inşa edildi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeni Seyir’ projesinin ilk icraatı olarak, otobüs şoförlerinden gelen yoğun talep üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi içerisinde bulunan son durağa sosyal tesis inşa etti.

Beylikdüzü Belediyesi metrobüse ulaşım için otobüs seferi düzenliyor!

Beylikdüzü Belediyesi, yoğun kar yağışının bölgeyi etkisi altına alması sonucu ilçe içi ulaşımını sorunsuz sağlamak amacıyla belirlenen noktalardan metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenliyor.

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi!

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi. Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi.

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş!

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş. İl Trafik Komisyonu, Harem Araba Vapuru İskelesi'nde bir terminal tesisi için karar almış ve durum Belediye'ye bildirilmiş.

Kuşadası'na deniz otobüsü müjdesi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini, Kuşadası-Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağının müjdelerini verdi.

Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği il müdürlüğünce onaylanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğ'üne gönderildi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 13.5 milyon TL'ye 15 yıllığına kiralık!

Düzce Belediyesi tarafından, Düzce Darıcı'da yapımı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali temizlik, güvenlik, peyzaj, ısınma-soğutma, bakım-onarım ile her türlü idari-teknik işin yapılması şartıyla 15 yıl süreyle kiraya verilmek suretiyle 1

Aksaray'da otobüs durakları yenileniyor!

Ulaşım Master Planı çerçevesinde şehir merkezi dahil bir çok noktada köklü değişimler yapan Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde yıpranmış otobüs bekleme duraklarını yenileriyle değiştirmeye başladı.

Karamürsel Otobüs Terminali ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’ndeki dükkanlar kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında mülkiyetleri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Karamürsel Otobüs Terminali’nde yer alan yazıhaneler ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’nde bulunan iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı.

İstanbul Deniz Otobüsü seferleri iptal!

Marmara bölgesinde etkili olan yağış ve şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesinin (İDO) sabah saat 07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı, gibi bir çok seferleri iptal edildi.

EGO: Gazi ile tartışan şoför kusurluysa cezai işlem yapılır!

EGO Otobüsü’nde şoför ile Güneydoğu Gazisi Yılmaz Yiğit isimli vatandaş arasında geçen tartışmaya ilişkin EGO Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Otobüs şoförünün gaziye, "Kollarını benim için mi kaybettin" diyerek hakaret ettiği öne sürülmüştü.

otobüs şoförleri eylemleri Haberi

otobüs şoförleri eylemleri

DİSK Genel İş İzmir 1 No'lu Şubesi, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün yeni çalışma programını protesto için eylem kararı aldı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ESHOT'un hafta sonuna kadar programı değiştirmemesi halinde eyleme başlayacaklarını belirtti.


DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nde sendika üyesi otobüs şoförlerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarı, İzmir'de aktarmalı ulaşım uygulaması sonrası otobüs şoförlerinin büyük sıkıntı yaşadığını, masa başında yapılan sefer programlarına uyulmaması nedeniyle vatandaşın gecikmelerin sorumlusu olarak gördüğü şoförlere tepki gösterdiğini belirtti.


Buna rağmen aktarmalı sistemin başarıyla uygulanması için bugüne kadar tepki göstermediklerini ifade eden Sarı, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu yeni çalışma modelinin bardağı taşırdığını anlattı. 


ESHOT ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'ne göre vardiya saatlerinin belli olduğunu, yeni çalışma programında sabahın erken saatlerinde evinden çağrılan bir şoförün gün boyu...