26 / 04 / 2024

Otomatik Geçiş Sistemi

Otomatik Geçiş Sistemi

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağını duyurmuştu. Araçlarında OGS bulunan araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçiş yapması gerektiği açıklanmıştı.

OGS'den 2013 yılında 518 milyon 345 bin 930 lira gelir elde edildi!

Geçen yıl HGS'yi kullanarak köprü ve otoyollardan geçiş yapan araçlardan 437 milyon 974 bin 189 lira, OGS'yi kullanarak geçiş yapan araçlardan da 518 milyon 345 bin 930 lira gelir elde edildi.

Hızlı Geçiş Sistemi 17 Eylül'de başlıyor!

KGS gişeleri önünde oluşan trafiğe çözüm olması beklenen Hızlı Geçiş Sismeti (HGS) 10 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek. 17 Eylül’de uygulamaya geçilecek sistem 10 milyon KGS kartını ve 700 gişeyi kapsayacak...

Otoyol ve köprü geçişlerinde KGS devri kapanacak!

Otoyol ve köprü geçişlerinde nakit geçişlerden sonra şimdi de KGS devri kapanacak. 8 milyon KGS kartın yerini HGS kartlar alacak. 5 liraya satılacak.PTT şubelerinden alınabilecek. Büfelerde, marketlerde benzin istasyonlarında doldurulabilecek

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı. 

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağını duyurmuştu. Araçlarında OGS bulunan araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçiş yapması gerektiği açıklanmıştı.

Mahmutbey serbest geçiş sistemi 20 Kasım'da başlıyor!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde trafiği yüzde 30 azaltması beklenen serbest geçiş sisteminin 20 Kasım’da hayata geçeceğini söyledi.

Uludağ Milli Parkı'na kurulacak geçiş sistemi TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?

Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır? İşte apartmanlarda kömürden doğalgaza geçiş..

Emin Evim Elbirliği Sistemi ile ayda bin 100 konut teslim ediyor!

Emin Evim’in hayata geçirdiği ve konutların taksitlerini müşterilerin belirlediği sisteme ilgi artıyor. ‘Elbirliği sistemi’ adı verilen yöntemle her ay 1.100 konut sahiplerine teslim ediliyor.

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Körfez Geçiş Köprüsü yükseliyor!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. 252 metre yükseklikte olması planlanan köprü ayakları 161 metreye ulaştı.

Lütfi Elvan: Haziranda Körfez Geçiş Köprüsü'nde yürürüz!

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinde en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatı sürüyor. Elvan, 2015 Haziran’da köprüden yürüyerek, 2015 Aralık ayında ise araçlarla geçiş sağlanacağını söyledi.

Haziran 2015'te İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün siluetini göreceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "(İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü) Haziran 2015'te köprünün siluetini göreceğiz ve yürüyerek köprüden geçebileceğiz. Aralık 2015 tarihinde artık araçlar geçmeye başlayacak"

Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için kazılar başlıyor!

Marmaray Projesi ile birlikte yapılan kazılarda insanlık tarihine ışık tutan bulguların ardından, Boğaz’ın altından otomobillerin geçişini sağlayacak Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için de kazılar başlıyor.

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi!

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi. Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri sektörlerinin en önemli ihtisas fuarlarından R+T Stuttgart’ın basın konferansına 130 ülkeden gazeteci katıldı.

İstanbul Boğazı gemi geçişine kapatıldı!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre, İstanbul Boğazı saat 04.25'ten itibaren sis nedeniyle çift yönlü gemi geçişine kapatıldı

Otomatik Geçiş Sistemi Haberi

Otomatik Geçiş Sistemi

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan OGS kaldırıldı. KGM tarafından yapılan açıklamada, bundan sonra OGS ücretinin HGS üzerinden alınacağı duyurulmuştu. Araçlarında OGS bulunan kullanıcılarını HGS’ye geçmeleri gerektiği belirtildi. Peki OGS ne zaman kalkacak? OGS’den HGS’ye nasıl geçiş yapılacak? İşte detaylar…

OGS NE ZAMAN KALKACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamasında; Türkiye’deki geçişi ücretli olan otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş sistemi (OGS) olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi üzerinden tahsil edildiğini anımsattı.

Ücret toplama sistemlerinde HGS ve OGS olmak üzere iki sistemin olmasının otoyol kullanıcılarınca gişelerden geçişlerde karışıklıklara sebep olduğunu kaydeden KGM, iş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla Otomatik Geçiş Sistemi...