26 / 04 / 2024

Otomatik Meteoroloji gözlem İstasyonu

Otomatik Meteoroloji gözlem İstasyonu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu anda 4 dev gökdelenin yükseldiği eski arazinin hemen yanı başında bulunan Göztepe Özgürlük Parkı'na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulması için Kadıköy Belediyesi'nden görüş istedi.

Göztepe'de Otomatik Meteoroloji İstasyonu için yer aranıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu anda 4 dev gökdelenin yükseldiği eski arazinin hemen yanı başında bulunan Göztepe Özgürlük Parkı'na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulması için Kadıköy Belediyesi'nden görüş istedi.

Marmara ve çevresine 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonu kurulacak!

Marmara ve çevresinde 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonunun kurulacağı gündeme geldi. İşte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünce yapılacak o çalışmanın detayları...

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Meteoroloji belediyeleri uyardı! 2015 yılından güçlüsü geliyor! Yaz kışa dönecek!

Meteoroloji belediyeleri hazır olun diye uyardı. Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi. İşte detaylar!

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Binaların durum tespiti hemen yapılmalı! Yeni depremlerle karşılaşacağız! 

Konya Teknik Üniversitesi, Hatay'daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay için hazırlanan deprem raporuna ilişkin verileri paylaştı ve korkutan uyarılarda bulundu.

Gelişmiş teknolojisiyle buhar kazanlı ütü Philips'te! Yaptıklarına inanamayacaksınız! 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Kırışmış,giyilemez vaziyette olan kıyafetler için yeni  teknolojisiyle Philips buhar kazanlı ütü, sahip olduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Otomatik kapanma,güvenli taşıma kilidi,etkili kireç temizleme özellikleri ile ilgi buhar kazanlı ütü merak konusu oluyor. 

Philips Buhar Kazanlı Ütü Kaç TL? Özellikleri neler? 7 Şubat 2023 fiyat listesi

Giysiler üzerindeki kırışıklıkların giderilmesinde ütü teknolojisine sahip Philips ,otomatik kapanma, güvenli taşıma kilidi, etkili kireç temizleme özellikleri ile ilgi odağı haline geliyor. İşte buhar kazanlı ütü hakkında bilmeniz gerekenler..

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Özlem Yıldız Kütahya Sanayi Bölgesi'nden arsa aldı!

Güzel sunucu Özlem Yıldız, oğlu Demir'in geleceği için yatırım danışmanı Mert Başaran ile Kütahya'da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi çevresinde arsa aldı.

Özlem Yıldız oğluna arsa aldı!

Sunucu Özlem Yıldız, oğlunun geleceğini güvence altına almak için toprağa yatırım yaparak İstanbul dışında arsa satın aldı.

Özlem Önal'ın karantina sürecini geçirdiği 102 milyon TL'lik lüks villa!

Dedeman Otelleri'nin veliahtlarından olan sosyetik güzel Özlem Önal, koronavirüs salgının vurduğu New York’tan kaçarak yapımcı sevgilisi Stuart Parr’ın 15 milyon dolarlık (yaklaşık 102 milyon TL) lüks villasına yerleşti...

Sarıyer’deki Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi 5 yıllığına kiraya verildi!

Sarıyer'deki Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi’nin işletmesi Rumeli Feneri Orman ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne 5 yıllığına kiraya verildi. Dernek, kulenin giriş katında bulunan eğitim salonunu kafeye dönüştürdü, dışarıya masalar koydu. Tuvalet ve mescit de ekledi.

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

Otomatik Meteoroloji gözlem İstasyonu Haberi

Otomatik Meteoroloji gözlem İstasyonu

Göztepe Meteoroloji arazisine gökdelenler yaptılar; şimdi istasyon için yer arıyorlar


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu anda 4 dev gökdelenin yükseldiği eski arazinin hemen yanı başında bulunan Göztepe Özgürlük Parkı’na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulması için Kadıköy Belediyesi'nden görüş istedi.


METEOROLOJİ ARAZİSİ KAT KARŞILIĞI İHALE EDİLDİ, ALANA 4 GÖKDELEN YAPILDI

Göztepe’de bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisi 2004 yılında kat karşılığında ihaleye çıkmış, ihaleyi kazanan Taşyapı firması bu arsaya Kadıköy manzaralı 45’er katlı 4 kule inşa etmişti. Kadıköy Belediyesi ve Mimarlar Odası tarafından yargıya taşınan proje için 2008 yılında yürütmeyi durdurma kararı çıkmış, yürütmeyi durdurma kararının iptalinin ardından inşaatlar tamamlanmıştı.


KADIKÖY BELEDİYESİ’NE YENİ İSTASYONUN YERİ İÇİN GÖRÜŞ SORULDU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu anda 4 kulenin yükseldiği alanın hemen yanında bulunan Göztepe...