18 / 04 / 2024

otomotiv

otomotiv

Otomotiv satışları, 2022 Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 gerileme ile 458 bin 446 adet olarak gerçekleşti. Yerli üretim araç satışı 198 bin 561 adet, ithal araç satışı ise 259 bin 885 adet olarak kaydedildi.

TOKİ’den sonra otomotive de kampanya gelir mi? Uzmanı açıkladı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi olarak adlandırdığı 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası gözler otomotiv sektörüne döndü.

Bakan Nebati duyurdu: 100 bin kişi radarımıza takıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, gayrimenkul sektörünün ardından otomotiv sektörünü olumsuz etkileyenler için de harekete geçti.  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomotivde fahiş fiyat artışına neden olan 100 bin mükellef tespit edildiğini açıkladı.

Otomobil fiyatları için bir kötü haber daha geldi: 2001’deki sahneler umarım yaşanmaz

Artan fiyatlarla otomotiv piyasasında büyük bir durgunluk yaşanırken Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, yeni bir zam dalgasının kapıda olabileceğini dile getirdi. Bozkurt, yıllık 1 milyon satış hedefinin hayalden öteye geçemeyeceğini belirtti.

BİM otomobil ürünlerini yarı fiyatına indirdi! 20 Mayıs’ı kaçırmayın…

Arabası olanlar bu ürünler için BİM’e koşacak! Hepsi yarı fiyatına indi. İşte 20 Mayıs fiyat listesi BİM Market 20 Mayıs Cuma günü için yayınladığı katalogda otomobil sahiplerini yakından ilgilendirecek ürünler var. BİM Market 20 Mayıs kataloğunda çeşit çeşit otomobil ürünleri yarı yarıya indirimli.

Özaydoğanlar İnşaat Turizm Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaydoğanlar İnşaat Turizm Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mecit Aydoğan, Mahmut Aydoğan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 20 Mayıs'ta Sultangazi'de kuruldu.

Ayze İnşaat Kimya Metal Lojistik Otomotiv Ticaret Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Ayze İnşaat Kimya Metal Lojistik Otomotiv Ticaret Pazarlama Limited Şirketi, Mehmet Taş tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Mayıs'ta Ümraniye, İstiklal Mahallesi'nde kuruldu.

Üç Birlik Gıda Turizm İnşaat Otomotiv İmalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Kavacık Şubesi açıldı!

Üç Birlik Gıda Turizm İnşaat Otomotiv İmalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Kavacık Şubesi, Tarkan Şanlı tarafından 160 bin TL'lik sermaye ile 14 Mayıs'ta kuruldu.

Kılıçoğulları Hafriyat Nakliyat Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçoğulları Hafriyat Nakliyat Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emre Kılıç tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 15 Mayıs'ta Sultanbeyli, Mehmet Akif Mahallesi'nde kuruldu.

Em Ka Otomotiv İnşaat Gıda Pazarlama Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Em Ka Otomotiv İnşaat Gıda Pazarlama Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Osman Emre Karaman tarafından 200 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Mayıs'ta Kartal'da kuruldu.

LTG Gıda Maddeleri İnşaat Turizm Tekstil Nakliyat Otomotiv İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

LTG Gıda Maddeleri İnşaat Turizm Tekstil Nakliyat Otomotiv İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Valentinas Dombrovskis tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 7 Mayıs'ta kuruldu.

Özkayaoğlu İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkayaoğlu İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Murat Kaya tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta Ata İşmerkezi'nde kuruldu.

Min İnşaat Petrol Otomotiv Taşımacılık Danışmanlık Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Min İnşaat Petrol Otomotiv Taşımacılık Danışmanlık Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Mithat Eresin tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta kuruldu.

Mersa İnşaat Otomotiv Tekstil Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mersa İnşaat Otomotiv Tekstil Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Rıdvan Baltacıoğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 8 Mayıs'ta Ümraniye, Necip Fazıl Mahallesi'nde kuruldu.

Nupel Grup İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nupel Grup İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Seyithan Bulut tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 8 Mayıs'ta Ağaoğlu My Office 212'de kuruldu.

Yücekaya Yapı İnşaat Taahhüt Otomotiv Tekstil Turizm Hırdavat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yücekaya Yapı İnşaat Taahhüt Otomotiv Tekstil Turizm Hırdavat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Orhan Yardımcı tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 8 Mayıs'ta kuruldu.

Mef Konut İnşaat Mühendislik Makina Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mef Konut İnşaat Mühendislik Makina Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fatih Bacak, Mehmet Bağcı tarafından 200 bin TL'lik sermaye bedeli ile 7 Mayıs'ta kuruldu.

Efçe Yapı Kimya Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efçe Yapı Kimya Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ferdi Çimen tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 6 Mayıs'ta Pendik, Kurtköy Mahallesi, Arafat Sokak'ta kuruldu.

otomotiv Haberi

otomotiv

Türkiye otomotiv pazarında yılın ilk 8 aylık döneminde toplam satışlarda, ithal araçların satışlardan aldığı pay yüzde 56.68 olurken, yerli üretim araçların payı ise yüzde 43.31 olduğu görülüyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nden (ODD) alınan verilere göre, Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları, 2022 Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8.5 azalarak 458 bin 446 adet olarak kayıtlara geçti.

Söz edilen dönemde, otomobil satışları, yüzde 9.4 oranında düşerek 354 bin 543 adet ve hafif ticari araç satışları yüzde 5.2 azalışla 103 bin 903 adete geriledi.

YERLİ ARAÇLARIN PAYI 43.31'E YÜKSELDİ

Yılın 8 ayında toplam 458 bin 446 adetlik pazarda, Fiat, Renault, Ford, Toyota, Hyundai, Karsan ve Isuzu markalarının öncülüğünde yerli üretim araç satışı 198 bin 561 oldu.

 İthal araç satışı ise...