20 / 04 / 2024

otopark sorunu çözülecek mi

otopark sorunu çözülecek mi

Bugün dünyanın bütün önemli büyük şehirlerinin çözüp Türkiye'de pek ilerleyemediğimiz basit bir şehircilik sorunu nedir derseniz ben otopark planlaması derim.

Yeni bakanla birlikte yeni emeklilik sistemi geliyor! Milyonların yüzü bu kez gülecek!

Yeni bakan tarafından açıklanan emeklilik reformuyla birlikte milyonlarca insanın sorunu çözülecek. İşte ilk bilgiler...

Konut satışlarında KDV iade sorunu çözüldü!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorunu çözüldü' başlıklı yazısı...

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin okudukları büyükşehirlere dönmesiyle beraber konut sorunu gündeme geldi. Ev kiraları hızla artarken, öğrenciler yurtlarda da yer bulamamaya başladı. Peki konut sorunu nasıl çözülecek?

Aydın Efeler'de 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Aydın Efeler'de 1033 aileyi yakından ilgilendiren ve 24 yıldır çözüme kavuşması beklenen imar sorunu çözüldü.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Konut ihtiyacı kökten çözülecek!

Meclis araştırması açılması amacıyla TBMM'ye verilen önerge ile Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunlar çözülecek...

Sancaktepe’de 59 ailenin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ilçe genelinde tapu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde 59 ailenin daha tapu sorunu çözüme kavuştu. 

Kanyon'daki İtalyan restoranın kira sorunu çözüldü!

Kanyon'da bulunan İtalyan restoranı Gina yüksek kira nedeniyle kapanmıştı. Kanyon'un patronu  Bülent Eczacıbaşı'nın devreye girmesiyle kira sorunu çözüldü.

Gemlik'te Doğu Planları sorunu çözüme kavuştu!

Bursa Gemlik'te çevreyolunun doğusunda kalan bölgede, ekonomik hayatı durma noktasına getiren Doğu Planları sorunu çözüldü.

İstanbul'un otopark sorunu çözüldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde oldukça ses getirmişti. Yaşanan olayların ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorununu kaleme aldı.  

Beykoz'un imar sorunu çözülmeli! Deprem kapıda!

Beykoz'un imar sorunu devam ediyor. Peki büyük İstanbul depremi kapıdayken Beykoz'un imar sorunu nasıl çözülecek?

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

otopark sorunu çözülecek mi Haberi

otopark sorunu çözülecek mi

Dünyada şehirleşme hızla ilerliyor. 1950'lerde dünya nüfusunun yüzde 30'u şehirlerde yaşarken, Birleşmiş Milletler'e göre 2050 yılında bu rakam yüzde 70'lere ulaşacak. Avrupa ve Kuzey Amerika'da şehir nüfusu ülke bazında şimdiden yüzde 70 ve 80'lerin üzerine çıkmış durumda. Bu durum şehir hayatının daha iyi planlanıp şehir hayatı kalitesinin artırılmasının yükseltilmesinin günümüzde eskisine göre daha çok önemli olduğunun göstergesi. Türkiye de bunun istisnası değil. 


Modern şehir planlama tekniklerinin ilk defa geliştiği bölgelerin tam merkezinde Türkiye. 

Modern tekniklerin ilk defa Endülüs'de (Kurtuba) ortaya çıktığı düşünülür. Bundan daha önce, Abbasi Halifelerinden itibaren Ortadoğu'da şehircilik, özellikle altyapı açısından ilerlemişti. Sadi Şirazi'nin edebi kitaplarına 'Gülistan' ve 'Bostan' ismini vermesi, o dönemde şehir hayatında bahçelerin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir örnektir. Yine Endülüs ve Ortadoğu'da mimarinin İslam...