23 / 04 / 2024

otopark tapusu uygulaması nedir

otopark tapusu uygulaması nedir

İstanbul’da Kadıköy, Beyoğlu gibi semtlerde kişisel otopark tapusu yakında başlıyor. Topbaş projenin hemen hemen bittiğini söyledi. Park sıkıntısı olan 300 nokta belirlendi. Taslağa göre otopark tapusu 15 bin TL olacak.

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Otopark uygulamasında yeni düzenleme!

Otopark Yönetmeliğinde yapılan yeni düzenlemeye göre bazı parsellerde otopark ihtiyacının en az yarısının parselinde karşılanabilmesi halinde konut kullanımına ait asgari otopark ihtiyacı yüzde 50 oranına kadar azaltılabilecek...

Kocaeli’de her eve otopark uygulaması başladı!

Türkiye genelinde uygulanan bir konuta bir otopark zorunluluğu kapsamında Kocaeli’de son 2 yılda inşaatı başlayan binalarda 60 bin araçlık otopark yapıldı.

İstanbul için otopark tapusu önerisi!

Trafiği yoğun ilçelerdeki birçok projede boş kalan otopark alanları bulunduğuna dikkat çeken İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘otopark irtifak tapusu’ projesini Bakan Mehmet Özhaseki’ye iletti.

İstanbul'da otopark tapusu uygulaması başlıyor!

İstanbul’da Kadıköy, Beyoğlu gibi semtlerde kişisel otopark tapusu yakında başlıyor. Topbaş projenin hemen hemen bittiğini söyledi. Park sıkıntısı olan 300 nokta belirlendi. Taslağa göre otopark tapusu 15 bin TL olacak.

İstanbul'da evi olanların otopark tapusu da olacak!

İstanbul’da otopark çilesinin ortadan kaldırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir proje başlatılıyor. Buna göre, her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak.

Manisa'da ücretli otopark uygulaması kalkacak mı?

Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, Burdur’da, Danıştay’ın cadde ve sokaklarda otopark ücreti uygulamasını iptal ettiğini belirterek, Manisa’da da ücretli otopark uygulamasının kaldırılması için Belediye'ye başvurduklarını açıkladı.

İstanbul'da tapulu otopark dönemi başlayacak!

Her mahalleye katlı otopark yapılacak. Her araç için bir 'otopark tapusu' olacak. Bu tapudan alanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek. 1 araçlık tapu, 15 bin liradan satılacak.

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

İstanbul'da her mahalleye otopark yapılacak!

İstanbul’da her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak. Her araç için "otopark tapusu" olacak. Bu tapuyu maliyetine alacak olanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek. Otoparklardaki her araç yeri 15 bin liraya satıla

Otopark tapusu 15 bin TL olacak!

Her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak. Her araç için "otopark tapusu" olacak. Bu tapuyu maliyetine alacak olanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek.

Otopark sorununun yaşanmadığı yeni bir dönem başlayacak!

Yeni düzenlemeyle otopark sorunu tarihe karışıyor. Yeni yapılarda, otopark sorununun kendi parseli içinde çözülmesi gerekecek. Sorunun binanın parselinde çözülmesinin mümkün olmadığı durumlarda ise 'otopark sertifikası' uygulaması devreye girecek.

Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan otopark sertifikası uygulaması!

Çevre Şehircilik Bakanlığı otopark sertifikası uygulamasına hazırlanıyor. Sokaklarda her daire için yer ayrılacak. Bu bölüm tapuda tescillenerek daireyle birlikte satılacak.

otopark tapusu uygulaması nedir Haberi

otopark tapusu uygulaması nedir

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı. 

Milliyet’in mart ayında duyurduğu projeye göre her mahallede bir arsa temin edilecek ve buralara katlı otoparklar yapılacak. Her araç için de “otopark tapusu” oluşturulacak ve mahalleliye bu tapu maliyetine verilecek. 


Milliyet’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Projede çalışmalar tamamlandı diyebilirim. Büyük oranda yerler tespit edildi. Dünyaya örnek olacak bir proje, kısa süre sonra bazı semtlerde inşaatlara başlanacak” dedi.


İsteyen kiralayacak

Topbaş, önceliği metronun gittiği mahallere ve kendi otoparkı olmayan sitelerin olduğu yerlere verdiklerini söyledi. Mülkiyet ile ilgili sıkıntılar olduğunu ifade eden Topbaş, bunların da büyük oranda aşıldığını kaydetti. 


Edinilen bilgiye göre ilk olarak Kadıköy, Fatih, Üsküdar, Ümraniye, Beşiktaş, Beyoğlu gibi...