24 / 04 / 2024

otoyol projeleri

otoyol projeleri

Çalışmaları devam eden 3 bin 214 kilometrelik otoyolla birlikte 2035'te Türkiye 8 bin 248 kilometrelik otoyol ağına kavuşacak..

Otoyol projeleri, proje finansmanında büyüdü!

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, proje finansmanında gelinen son noktayı anlattı. Proje finansmanında, bu yıl büyümenin motoru alt yapı ve otoyol projeleri olarak açıklandığını belirtti.

8 yılda 5 bin kilometrelik otoyol inşa edilecek!

Bölünmüş yollarda devrim niteliğinde adımlar atan Hükümet, şimdi de geniş çaplı bir otoyol ağı kurmak için harekete geçiyor. Hükümet, sadece bu yıl otoyol projelerine 581 milyon lira harcayacak. 8 yılda 5 bin kilometrelik otoyol örülmesi planlanıyor.

İstanbul’a 3. Otoyol geliyor!

İstanbul’a 3. Otoyol geliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’u rahatlatacak üçüncü bir otoyol yapılacağını açıkladı. Sakarya Akyazı’dan başlayacak otoyol üçüncü köprüden Tekirdağ’a kadar uzanacak.

Köprü ve otoyollar özelleştiriliyor!

Köprü ve otoyollar özelleştiriliyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, köprü ve de otoyolların özelleştirilmesi için ay sonuna kadar danışman seçecek; özelleştirme sürecinin 2015 ilk çeyrekte başlaması öngörülüyor.

Lütfi Elvan: Yeni dönemde otoyollara ağırlık vereceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 'Yeni Türkiye' de yeni gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Elvan, yeni dönemde otoyollara ağırlık verileceğini söyledi.İstanbul trafiğini rahatlatacak önemli projelerden bahsetti...

2023'te hedef 8 bin kilometre otoyol!

Kamu-özel sektör işbirliği ve YİD finansman modeliyle gerçekleştirilmesi hedeflenen 5 bin 554 kilometre uzunluğundaki otoyol projelerinin hayata geçirilmesiyle 2023'te Türkiye'nin otoyol ağı 7 bin 839 kilometre uzunluğa ulaşacak...

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Mega otoyol projeleri ring oluşturacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Türkiye'deki 1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi otoyol projelerinin ‘ring’ oluşturulacağını söyledi. 

Otoyol projeleri, proje finansmanında büyüdü!

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, proje finansmanında gelinen son noktayı anlattı. Proje finansmanında, bu yıl büyümenin motoru alt yapı ve otoyol projeleri olarak açıklandığını belirtti.

Rosavtodor ve IC İçtaş İnşaat'tan otoyol projeleri anlaşması!

Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında IC İçtaş İnşaat ve Rusya Federal Karayolları Genel Müdürlüğü (Rosavtodor) arasında hayata geçirilecek otoyol projelerine yönelik protokol imzalandı.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi'nin temeli atıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Ulaştırma Bakanı Arslan, "İzmir'in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Kocaeli’nin yıldızı yatırımlarla parladı!

Alt yapı ve ulaşım yatırımları Kocaeli gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi. Osmangazi Köprüsü’nün faaliyete girmesi ve yapımı süren otoyol projeleri, emlak fiyatlarını yükseltti

Aydın-Denizli otoyolu projesi çalışmaları ne zaman başlayacak?

Binali Yıldırım, Aydın-Denizli otoyolu müjdesini verdi. Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında sunum yapan Bakan Yıldırım'ın 165 kilometrelik Aydın-Denizli otoyolunun 1. grup otoyol projeleri içerisinde olduğunu söylediği öğrenildi.

Otoyol ihaleleri için düğmeye basıldı!

İstanbul'dan Ankara'ya, Niğde'den Şanlıurfa'ya kadar olan otoyol projeleri bulunurken, Ankara-Niğde otoyolu ve Ankara'yı Kırıkkale Delice'ye bağlayacak otoyol projesinin ihalesine yılın ilk yarısında çıkılacak.

Enerji, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile belli bölgelerde, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılacağını açıkladı...

Hangi büyükşehirler otoyol ile birbirine bağlanacak?

Türkiye, 2023 yılında otoyol ağını 7 bin 839 kilometreye çıkaracak. Karayolları Genel Müdürlüğü, dünyada ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otoyolların birbirleriyle kesintisiz hale getirilmesi için önemli projeleri hayata geçiriyor.

Ziraat Bankası 3'üncü Köprü ve otoyol projelerine kredi veriyor!

Yeniden yapılandırma çalışmaları sonrasında sadece tarıma destek veren banka görünümünden çıkmak isteyen Ziraat Bankası, 3'üncü Köprü ve otoyol projeleri gibi dev işlere de kredi veriyor.

İstanbul – İzmir otoyol projesi son durum!

İstanbul ile İzmir arasındaki mesafe süresini 3.5 saate indirecek olan İstanbul – İzmir otoyol projesinde hangi aşamaya gelindi? İşte İstanbul – İzmir otoyol projesi son durum...

Çeşme için bir fikrim var yarışmasına fikir projeleri yağdı!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin geçen yıl açtığı "Çeşme için bir fikrim var" yarışmasına fikir projeleri yağdı

otoyol projeleri Haberi

otoyol projeleri

Hükümet ikinci otoyol hamlesi için düğmeye bastı. Bu kapsamda kamu özel işbirliği olan Yap İşlet-Devret modeliyle 2 bin 744 kilometre uzunluğundaki 12 adet proje gerçekleştirilecek.

332 kilometrelik otoyol ağının tamamladığı projede bin 13 kilometrelik kesiminde yapım çalışmaları devam ediyor.

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre kalan bin 399 kilometrelik kesimde proje ve planlama çalışmaları ise devam ediyor. 

Bakanlığın 2023 ve sonrası hedeflerine göre 3 bin 214 kilometrelik otoyolla birlikte 2035'te Türkiye 8 bin 248 kilometrelik otoyol ağına kavuşmuş olacak. 

Öte yandan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı da 2019 yılındaaçılacak. Bu hat ile, Sivas-Ankara arası yolculuk 2 saate, Sivas-İstanbul arası ise 5 saate...