28 / 03 / 2024

Ovit Tüneli betonlama çalışmaları

Ovit Tüneli betonlama çalışmaları

Rize'de 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren taşıyan Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı. Tünelin, hizmete açılmasının ardından tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlanması bekleniyor.

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını bugün gerçekleştiriyor.

Ovit Tüneli yarın resmen açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını yarın yapacak. 

Ovit Tüneli yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 2012'de başbakanlığı döneminde temelini attığı Rize'nin 138 yıllık rüyası olan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Ovit Tüneli 13 Haziran'da açılıyor!

Ovit Tüneli'nin 13 Haziran'da  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacağı duyuruldu... Açılış haberini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı paylaştı.

Giresun Eğribel Tüneli’nde son 500 metre!

Yapımı devam eden Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin tamamlanmasına toplam 500 metre kaldı.

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Ovit Tüneli tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit'in bir tüpünün tamamlandığını açıkladı.

Ovit Tüneli'nde geçişler başladı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde hayata geçirilen Ovit Tünelinde tek tüpte ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Ovit Tüneli havadan görüntülendi!

Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarında 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapım çalışmaları devam eden Ovit Tüneli havadan görüntülendi.

Ovit Tüneli 412.3 milyon TL'ye mal olacak!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir İlçesi arasında Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun 3'üncü çift tüplü karayolu tünel inşaatını inceledi.

Ovit Tüneli betonlama çalışmaları Haberi

Ovit Tüneli betonlama çalışmaları

Rize'nin İkizdere ilçesinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren ve Türkiye'nin en uzun tüneli özelliğini taşıyan Ovit Tüneli'nde, ışığın görünmesinin ardından betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı.


Ovit Tüneli, bin 369 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14,3 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun üçüncü tüneli olacak.


Tünelin giriş kotu bin 919 metre, çıkış kotu 2 bin 236 metre ve tünel içi boyuna eğim yüzde 2,13 olarak gerçekleştirildi. Bugüne kadar 3,7 milyon metreküp kazı yapılan tünelde, 211 bin metreküp püskürtme beton, 3 bin 500 ton profil demir kullanıldı.


Bu yıl sonunda hizmete girmesi beklenen tünel sayesinde 250 kilometre olan Rize-Erzurum karayolu, 200 kilometreye düşecek. 


Tünel hizmete alındığında Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında kış aylarında aşırı...