25 / 04 / 2024

Ovit Tüneli son durum

Ovit Tüneli son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını bugün gerçekleştiriyor.

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Ovit Tüneli havadan görüntülendi!

Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarında 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapım çalışmaları devam eden Ovit Tüneli havadan görüntülendi.

Ovit Tüneli 412.3 milyon TL'ye mal olacak!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir İlçesi arasında Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun 3'üncü çift tüplü karayolu tünel inşaatını inceledi.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un İspir ilçesi ile Rize'nin İkizdere ilçeleri arasında yapımı devam eden Ovit Tüneli'ni inceledi. Sona gelinen tünelin yılbaşında hizmete açılması planlanıyor.

Ovit Tüneli 2018'e kalmadan açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini bağlayacak 18 koridordan biri olan Ovit Tüneli'nde çalışmalar hızlandı. Tüneli, 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız" dedi.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

İnşaatında 773 kişinin dönüşümlü olarak çalıştığı Ovit Tüneli yıl sonuna kadar açılacak. Tünelin inşaat çalışmalarının yüzde 90'ı bitti.

Ovit Tüneli'nde çalışmalar yüzde 90 tamamlandı!

13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan Ovit Tüneli'nde inşaat çalışmalarında sona gelindi. Tünelin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Ovit Tüneli 2017 sonuna yetişecek!

Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak Ovit Dağı geçidinde geri sayım başladı. Doğu Anadolu ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak olan tünelin 2017 sonuna yetişmesi planlanıyor.

Ovit Tüneli'nde ışık göründü!

Rize'nin İkizdere ilçesi'ni Erzurum'un İspir ilçesine bağlayan Ovit Dağı Tüneli'nin tek tüpünde ışık göründü. Bu nedenle 11 Kasım'da tören yapılacak.

Ovit Tüneli’nde ışığa metreler kaldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanı için yıl sonuna kadar işe başlamayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli'nde Kasım ayının ortalarında ışığı göreceklerini söyledi.

Ovit Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamam!

Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Ovit'te kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Ovit Tüneli'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'iincü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nin yapımında sona gelindi. Yüzde 90'ı tamamlanan tünel inşaatında ışığın görülmesine az kaldı.

Ovit Tüneli'nde Eylül sonunda ışık görünecek!

Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Erzurum'un İspir ilçesi Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren Ovit Tüneli'nde tünel açma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Türkiye'nin 4 bölgesini birbirine bağlaması planlanan Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı. Son hali havadan görüntülenen tünelin 2021 yılında açılması planlanıyor.

Nenehatun Tüneli inşaatında son durum ne?

Nenehatun Tüneli inşaatının bulunduğu aşama ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giresun Eğribel Tüneli'nde son 95 metre!

Giresun'un 82 yıllık hayali olan  Eğribel Tüneli'nde sona gelindi. Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak tünel, Türkiye'nin en uzun 3'üncü çift tüplü tüneli olacak.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ni 2019'da yapmak istiyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli hakkında açıklama yaptı. Turhan, "6,5 milyon insan bu yeni projeden faydalanacak. Proje çalışmaları da son aşamaya geldi. Bunu da 2019 içerisinde, yap-işlet-devret modeliyle tesis etmek istiyoruz." dedi...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde son aşamaya gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, "İstanbul Boğazı'nı yer altından geçecek Büyük İstanbul Tüneli'nde proje çalışmalarımız son aşamaya geldi" dedi...

Elon Musk'ın yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor!

Yatırımcı ve girişimci Elon Musk'ın aylar önce duyurduğu çılgın projesi hayata geçiriliyor. Trafik sıkışıklığı son verecek yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor.

Alacabel Tüneli 2019'da hizmete açılacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde yapım çalışmaları devam eden 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli, Toroslarda kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verecek.

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını bugün gerçekleştiriyor.

Ovit Tüneli son durum Haberi

Ovit Tüneli son durum


Rize-Erzurum arasındaki Ovit Dağı Geçidi’nde yapılan, 14,3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 2’nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli bugün açılıyor.

Ovit Projesi, Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 senesi Osmanlı Devleti’nin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, proje için ilk adım 1930'da yol projesi ile hayata geçirildi. O dönem kazma ve küreklerle yol inşaatına başlanan bölgeye, Rize’den de vatandaşlar gruplar halinde giderek çalıştı. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde tekrar masaya geldi ve 13 Mayıs 2012’de temel atıldı. 

14.3 KİLOMETRELİK TÜP

Çift tüplü 2123 günde yapımı tamamlanan ve 412 milyon 366 bin TL'ye mal olan Ovit Tüneli ile Rize-Erzurum arasındaki ulaşım 4,4 kilometre kısalırken, bölgede 12 ay boyuna kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. Ovit...