25 / 04 / 2024

OYAK istifa

OYAK istifa

Türkiye ekonomisinde 30 bin çalışanıyla, otomotiv, çimento, demir çelik sektöründe çok önemli şirketleriyle önemli bir yere sahip olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Mayıs ayı başından beri sürpriz gelişmelere sahne oldu, oluyor...

OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy istifa etti!

Türkiye ekonomisinde 30 bin çalışanıyla, otomotiv, çimento, demir çelik sektöründe çok önemli şirketleriyle önemli bir yere sahip olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Mayıs ayı başından beri sürpriz gelişmelere sahne oldu, oluyor...

OYAK Hollandalı Almatis'i satın aldı!

OYAK, 2012’de Akdeniz Kimya ve 2013 yılında Avusturya bazlı Chemson şirketlerini alarak dünya liderliğini elde ettiği stabilizatör sektöründen sonra, şimdi de Hollandalı Almatis’i satın alarak, özellikli alümina sektöründe de dünya lideri konumuna geldi.

OYAK ile Almatis arasında devir sözleşmesi imzalandı!

OYAK, özellikli alumina sektöründe dünya lideri Almatis'i devralmak için şirket ile hisse devir sözleşmesi imzaladı. Almatis'in ürünleri demir çelik, çimento, seramik, otomotiv, inşaat sektörlerinde kullanılıyor.

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk istifa etti!

Katılım bankası Türkiye Finans 'ın Genel Müdürü Derya Gürerk görevinden bugün itibariyle istifa etti. Genel Müdür Yardımcısı Osman Çelik'in vekaleten atandığı belirtildi.

Vakıf GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Yüksel istifa etti!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın YÜKSEL görevinden istifa etti.

OYAK Çimento çevre sorunlarına çözüm ortağı oluyor!

OYAK Çimento Grubu Türkiye çapında klinker üretim kapasitesinin %15 ine sahip, altı bölgede, biri devreye alma aşamasında yedi entegre çimento fabrikası ve iki öğütme tesisi ile Türkiye çimento sektörünün en büyük üreticisidir.

Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek istifa etti!

Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek emekli olmak üzere istifa etti. Halk GYO'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi.

Oyak'tan metrekaresi 100 bin liraya daire!

Reşat Altın'ın 68 bin 390 liraya satıldığı 1986 yılında Oyak, Anadolu Yakası'nda inşa edeceği 512 konutu satışa sunmuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haber...

1986 yılında OYAK'tan metrekaresi 100.000 liraya daire!

Reşat Altın'ın 68 bin 390 liraya satıldığı 1986 yılında Oyak, Anadolu Yakası'nda inşa edeceği 512 konutu satışa sunmuş. 85 metrekare daire 124 adet altın parasına, 8.5 milyon liraya satılacakmış.

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım etmek için kooperatif kuruluyor. Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Abdulkerim Emek, Avrasya GYO'dan istifa etti!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdulkerim Emek, siyasi çalışmaları nedeniyle yürütmekte olduğu yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinden istifa etti.

OYAK Çimento bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi.OYAK Çimento Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup, 5'i halka açık olmak üzere 6 çimento ve bunlara dikey olarak entegre 2 beton ve kağıt torba şirketinden oluşuyor.

OYAK istifa Haberi

OYAK istifa

OYAK’ı 2000’den beri yöneten Genel Müdür Coşkun Ulusoy ile göreve gelişinin birinci yılında olduğu halde Yönetim Kurulu Başkanı Necati Özbahadır, sürpriz bir kararla istifa ettiler.


Ulusoy’un istifasının ardından dört genel müdür yardımcısı; Nihat Karadağ, Dinç Kızıldemir, Hülya Atahan ve Ergun Okur da istifalarını verdi. Ulusoy’un göreve getirdiği danışmanlar Erdemir Genel Müdürü Ali Pandır ve Çimento ve otomotiv grubunun başında olan Celalettin Çağlar ise görevde kaldı.


16 yıllık yönetimi sırasında OYAK’ı yaklaşık 1 milyar TL değerindeki varlıktan 50 milyar TL’ye çıkaran Ulusoy’un istifasının hemen ardından, yerine Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Savaş Erdem atandı. İşte bu atama,


OYAK’ta “AK Parti darbesi” olarak yorumlanan bir süreci başlattı. Erdem’in herhangi bir özel sektör deneyiminin olmaması, isminin önceden belirlenmiş olduğu izlenimi bu yorumu

güçlendiriyor.


Henüz hükümet cephesinden...