23 / 04 / 2024

Özel hastane bahçesinde eczane açılacak mı

Özel hastane bahçesinde eczane açılacak mı

Sağlık Bakanlığı’nın, “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Özel hastanenin bahçesinde gözlükçü açılamayacak...

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

Vivense’den yaz bitimine özel kampanya! Bahçe mobilyalarında yüzde 40 indirim fırsatı. İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Vivense Mobilya yaz bitimine özel bahçe ve balkon mobilyalarında yüzde 40 indirim kampanyası başlattı. Mobilyanızı alın yaza daha ucuz maliyetle daha şık bahçenizde girin.

Özel hastane muayene ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste

Sağlık problemleri için devlet yerine tercih edilebilen özel hastaneler, hastalardan ücret talep ediyor. Peki özel hastanelerin ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste...

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!

Millet bahçesi projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık. 418 millet bahçemizi projelendirdik, 125'inin yapımını tamamladık." dedi.

Fatih Surdibi'nde millet bahçesi çalışmaları başladı!

Fatih'te hayata geçirilen projeye yönelik açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Surdibi'ndeki millet bahçesinde çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Kahramanmaraş'ta yeni millet bahçesine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarcık'ta inşa edilen yeni millet bahçesinde son rötuşlar yapılıyor. 

Kahramanmaraş Afşin Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'e kazandırılacak millet bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'nın yeni yaşam merkezi olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni millet bahçesinde inceleme gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş Pazarcık Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Pazarcık Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor. Millet bahçesinde hazırlıklar neredeyse tamamlandı.

Konya Ereğli millet bahçesinde son durum ne?

Konya'nın en büyük millet bahçesinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, millet bahçesindeki son durum hakkında bilgi verdi. 

Sitelerde ortak bahçe kullanımı nasıl olmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 35 kişilik sitenin müşterek bahçesinde kayısı, erik, üzüm gibi bir şeyler ekildiğin, okuyucunun lahana ekmesi sonrası kat malikleri kararı ile lahanası söküldüğünü bu durumun karşısında ne yapılabileceği soruldu.

Çatalca Millet Bahçesi'nde son durum!

Çatalca Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan millet bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner millet bahçesi projesinde son durumu aktardı.

Siirt Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Siirt'te inşa edilecek millet bahçesi için ihale yapıldı. Millet bahçesinde inşaat çalışmalarının yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Özel hastane bahçesinde eczane açılacak mı Haberi

Özel hastane bahçesinde eczane açılacak mı


Sağlık Bakanlığı’nın, “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre hasta mahremiyeti ve bilgilerinin gizliliği ilkelerinin ihlal edildiğinin tespiti halinde mesul müdür uyarılacak. İkinci tespitte 1 gün, üçüncü tespitte 3 gün faaliyet durdurulacak. Ruhsat ve faaliyet izin belgesi almadan hizmet verilirse valilik, hastanenin faaliyetini durduracak. Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.


YASADIŞI TEDAVİYE RUHSAT İPTALİ


Yasalarca suç olarak kabul edilen tıbbi işlemlerin yapıldığının tespiti halinde, 3 ay faaliyet durdurulacak, ikinci tespitte ruhsat iptal edilecek. Bakanlıkça uzmanlık belgesi verilmeyen tabipler ile çalışma izinleri ile hakları olmayan tabiplerin çalıştırıldığının tespiti halinde faaliyet 10 gün durdurulacak. Acilde kanuna aykırı ilave ücret alındığının tespiti halinde brüt hizmet gelirinin binde biri tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak....