19 / 04 / 2024

özel okul zammı

özel okul zammı

Bir milyon aileyi yakından ilgilendiren özel okullardaki zamlara yönelik 2022 fiyatları belli oldu. Yeni tarifeye göre en fazla yüzde 36.73 oranında zam yapılabilecek.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 

Gündemden düşmeyen emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e çıkarken, emekli ikramiyeleri için de bu yıl özel artış yapılacağı kaydedildi. Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi. İşte detaylar...

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullarda eğitim ücretlerine yapılan zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Okullar ise zamdan memnun değil. Zam oranını yetersiz bulan okulların devletten teşvik isteğini belirten Gazeteci Zeynep Aktaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu.

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya şehirleri ile Gaziantep şehrinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda öğrenim gören 40 bin öğrenciye 2023-2024 öğretim senesinde 12 bin 800 Türk Lirası ile 18 bin Türk Lirası arasında değişen tutarlarda desteği sağlanacak.

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Özel eğitim sektöründe görev yapan birçok öğretmen için Yargıtay'dan beklenmedik bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmenlerinin mesai saatlerinin, okulda geçirilen zaman yerine verilen ders sayısına göre hesaplanması gerektiğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yüzde 60 zammın ardından İstanbul'da okul servis ücretlerine yeni zam geliyor!

İBB UKOME toplantısında okul servis ücretlerine yüzde 60'a yakın zam yapılarak 792 lira olan ücret 1200 liraya yükselmişti. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, ocaktan önce yeni zammın yolda olduğunu söyledi. 

İstanbul'da zamlı okul servisi ücretleri en kadar oldu? İşte kilometre başına aylık ve yıllık yeni ücretler

İstanbul servis ücretleri zammı belli oldu. Peki, İstanbul'da zamlı okul servisi ücretleri en kadar oldu? İşte kilometre başına aylık ve yıllık ücretler...

Anne babalar dikkat! Özel okul fiyatlarında çok konuşulacak karar! Resmen açıklandı!

Özel okullara ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda, öğrencilerin kayıt ücretleri ve zam oranlarına standart getirildi.

Velileri üzecek haber: Okul servis ücretlerine yüzde 50 zam yolda!

Akaryakıt zammından sonra okul servis ücretlerinin yüzde 50 artacağı bekleniyor. Servisçiler yüzde 50'ye yakın zam talep ediyor. İşte detaylar...

Özel okullar ateş pahası! Veliler yüzde 100 zammı duyunca kaçıyor

Milyonlarca öğrenci için üniversite tercih dönemi geldi. Öğrenci ve veliler, özel üniversitelerin yüksek fiyatlarıyla karşı karşıya kaldı. İşte son dönemde özel okullara gelen zamlar ve fiyatlar...

Akaryakıtta dev zammın ardından büyük müjde! Resmen açıklandı! Kuyruklar oluşturacak!

Yakın zamanda akaryakıta gelen tarihi zammın ardından araç sahiplerine güzel bir haber verildi. İş Bankası, Maximum Kart müşterilerinin akaryakıt harcamalarına 110 TL hediye edeceğini duyurdu.

özel okul zammı Haberi

özel okul zammı

Türkiye'deki özel okulların zamları ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Formül gereği 2021 yılı ÜFE ve TÜFE'nin ortalaması toplanıp ikiye bölünerek 5 puan eklenir ve sonuç olarak ortaya çıkan rakam Zam olarak fiyatlara yansıtılır.

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş canlı yayında formüle göre hesabını yaptı. Böylece ortaya çıkan rakam yüzde 36,73 oldu.

Türkeş'in açıklamaları şöyle:"Zam uygulama sürecine Milli Eğitim Bakanlığı dur dedi. Zam tartışmalarına son nokta konuldu. Özel okullara uygulanacak zam 1 milyon aileyi ilgilendiriyor. Özel okullarda üst ücret artışı değerlendiriliyor. Eğitim ücreti bir önceki yıla göre ilan edilen eğitim ücretine yani 2022 yılı için 2021 yılının ÜFE ve TÜFE ortalamaları toplanarak 2'ye bölünmesiyle elde edilen rakama en fazla 5 puan daha ilave edilerek belirleniyor. 2021 yılında ÜFE 43.86 TÜFE ise 19.60 olarak...