26 / 04 / 2024

özelleştirme gelirleri

özelleştirme gelirleri

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek.

Özelleştirmede 70,4 milyar dolarlık hasılat!

Özelleştirme uygulamaları sonucu bu sene genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere Hazine hesabına 3,2 milyar TL aktarılırken, sene sonu itibarıyla rakamın 4,4 milyar liraya ulaşması öngörülüyor

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirmelerden 2014'te ne kadar gelir elde edildi?

Geçen yıl özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçerek 6,3 milyar dolara ulaştı. Ancak bu rakam 2013 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolarlık gelirin yarısına denk geliyor.

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı!

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı. 2014’te özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçti. Ancak bu rakam 2013’teki 12.4 milyar dolarlık gelirin yarısına yaklaşabildi

Özelleştirmeden 11 yılda 61.2 milyar dolar gelir elde edildi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2003 yılından bugüne kadar 61.2 milyar dolarlık özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemde tüm sektörlere yönelik özelleştirme çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğiz" dedi

Özelleştirme gelirleri 1,6 milyar doları aştı!

Yılın ilk yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1,6 milyar doları aştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yılbaşından bu yana tamamladığı 116 ihaleden toplam 1 milyar 219 milyon 675 bin dolarlık devir gerçekleştirdi

Özelleştirmeden elde edilen gelir 1.6 milyar doları aştı!

Özelleştirme uygulamalarından yılın ilk yarısında elde edilen gelir 1.6 milyar doları aştı Bu yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme 702 milyon dolarlık bedeli ile GALATAPORT ihalesi oldu

Özelleştirme gelirleri 1,6 milyar doları aştı!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yılbaşından bu yana tamamladığı 116 ihaleden toplam 1 milyar 219 milyon 675 bin dolarlık devir gerçekleştirdi.

Özelleştirmeden yılın ilk çeyreğinde 767 milyon dolar gelir elde edildi!

İlk çeyrekte özelleştirme geliri 767.1 milyon $ oldu. Elektrikte özelleştirmelerin devam edeceği yıl boyunca ÖİB' in toplam hedefi ise 6.8 milyar liralık gelir...

2013 yılında özelleştirmeden 12.4 milyar dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) verilerinden elde edilen bilgilere göre, 2013 yılında özelleştirmelerden elde edilen tutar 12 milyar 484 milyon 572 bin 301 dolar olarak gerçekleşti.

Özelleştirme geliri 60 milyar dolara yaklaştı!

Özelleştirme çalışmalarının başlatıldığı 1985'ten bu yana gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplam tutarı 57,8 milyar doları aştı. Halen özelleştirme kapsam ve programında 21 kuruluş yer alıyor

Bütçeye özelleştirme ve 2B'den gelir sağlandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında öngörülen özelleştirme gelirinin 4 milyar lira olduğunu, şu ana kadar gerçekleşmenin 8,3 milyar lirayı bulduğunu, muhtemelen yılın böyle kapanacağını söyledi...

Özelleştirmeden 8 milyar lira gelir elde edildi!

Özelleştirmede yılbaşından bu yana 1 blok satış, 13 bedelli devir işlemi ve 157 tesis ve varlık satışı gerçekleştirildi. Şu ana kadar elde edilen toplam özelleştirme geliri 8 milyar 7 milyon lira oldu...

Özelleştirme gelirleri yüksek olursa enflasyon düşük mü oluyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından özelleştirme geliri ve enflasyon ilişkisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Özelleştirme gelirleri 70 milyar dolara dayandı!

Türkiye'de özelleştirme uygumalarından elde edilen gelir artmaya devam ediyor. Gelir tutarı 30 yılda 70 milyar dolara ulaştı. Bu yıl hedeflenen rakam 11 milyar lira...

ADÜAŞ'ın Bursa'daki özelleştirme ihalesinin son teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ADÜAŞ'ın, Bursa Osmangazi ilçesinin Çekirge Mahallesindeki taşınmazın özelleştirilmesi ihalesinde, son teklif verme tarihi uzatıldı.

Yatağan maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ 'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi.

Konya ÖİB'nin Karatay'daki özelleştirme ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Konya Karatay'da bulunan arsaların özelleştirilmesi ihalesinde teklif verme tarihi 22 Nisan 2015 tarihine uzatıldı.

Türkşeker A.Ş.'den 3 ilde 4 özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Kırşehir ve Samsun'da bulunan taşınmazlara özelleştirilme kararı verildi. kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

özelleştirme gelirleri Haberi

özelleştirme gelirleri

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; 3 senelik dönemde özelleştirmeden en yüksek gelir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirileceği 2023'te öngörülüyor. Hedeflendiği gibi 10 milyar TL'lik kamu malının satışı yapılırsa, seçimler için kullanılabilecek daha fazla kaynak olacak.

PARSEL PARSEL SATIŞ

2022-2024 senelerini kapsayan Orta Vadeli Program'a (OVP) konulan özelleştirme hedeflerine göre, kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek. Özelleştirme hedefinin tutturulması durumunda 3 senelik dönemde toplam 23 milyar Türk Lirası tutarında kaynak toplanacak. Toplanan kaynağın bir bölümü özelleştirme giderlerine harcandıktan sonra kalan bölüm hazineye gelir aktarılacak. 

Bu seneki özelleştirme uygulamalarından ise kasaya 5 milyar...