24 / 04 / 2024

özelleştirmede hedefe varıldı mı

özelleştirmede hedefe varıldı mı

Yusuf Ziya Türk’ün uzmanlık tezinde Türkiye’deki özelleştirme uygulamaları mercek altına alındı. Çalışmada, zarar eden KİT’lerin satışında başarı sağlanamadığı ve birçoğunun tasfiye edilmek zorunda kalındığı belirtildi

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Tarım Kredi'de kırtasiye malzeme fiyatları çakıldı, onlarca üründe çılgın indirim var! 6-17 Eylül indirim kataloğu

Tarım Kredi Market 6-17 Eylül aktüel kataloğunu yayımlandı. Tarım Kredi'de kırtasiye malzemeleri fiyatları çakıldı, ayçiçek yağında çılgın indirim var.

Anlaşmaya varıldı: Aziz Yıldırım, Nijerya ile sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu DEARSAN ile Nijerya Deniz Kuvvetleri, NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu için anlaştı. İşte detaylar...

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin prensip anlaşmasına varıldığına ilişkin açıklamalarla risk iştahı artarken, yoğun veri gündemi ve Fed'in para politikasına ilişkin fiyatlamalar yatırımcıların odağında bulunuyor.

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

Bankaya haricen girişi olan ve altın girişi ardından açılan yabancı para türünden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibari ile TL payı hesaplamasında dikkate  alınmaması hükmüne varıldı.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

A101 ‘Haftanın Yıldızları’nda neler var? A101 9 Ekim 2022 fiyat listesi

A101 marketler zinciri her hafta yayınladığı dopdolu aktüel kataloglarına ek olarak pek çok üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapıyor. Peki bu hafta A101 marketin ‘Haftanın Yıldızları’nda neler var?

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Özelleştirme yoluyla kamu arazilerinin ve üzerinde yer alan yapıların satışı devam ediyor. İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var. İşte il il satış listesi...

Kiler GYO'dan ÖİB'in Halkalı'daki arsası için 390 milyon TL'lik teklif!

Kiler GYO, T.C. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İstanbul ili Küçükçekmece ilçesi Halkalı Mahallesi 842 ada 37 parselin satışla özelleştirme ihalesine katıldı. İhale kapsamında en yüksek teklifi Kiler GYO verdi.

A101 Haftanın Yıldız ürünlerinde neler var? Bu hafta A101'de hangi ürünler indirimde? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi

A101 Market'te bu hafta haftanın yıldız ürünlerinde neler var? Haftanın yıldız ürünleri fiyatları ne kadar? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Halk GYO Caddebostan binasının değeri ne kadar?

Halk GYO Caddebostan binasının piyasa değeri 36 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Gayrimenkulün aylık 135 bin TL bedelle kiralanabileceği kanaatine varıldı. Binanın KDV dahil toplam satış değeri 43 milyon 70 bin TL olarak belirlendi. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

özelleştirmede hedefe varıldı mı Haberi

özelleştirmede hedefe varıldı mı


Türkiye’deki özelleştirme uygulamalarının, bu yöntemin ana amaçlarından olan kamu yükünü azaltma ve sermayeyi tabana yayma konusunda yeterince etkin sonuçlanmadığı belirtildi. Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan bir çalışmada, başlangıçta halka arz yönündeki eğilimlere rağmen özelleştirme satışlarının ağırlığının blok satışlara kaydığı, kâr eden KİT’lerin öncelikli satışı nedeniyle de kamunun buradan elde ettiği gelirden daha fazlasını aktarmayı sürdürdüğü belirtildi. Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan Yusuf Ziya Türk’ün uzmanlık tezinde Türkiye’deki özelleştirme uygulamaları mercek altına alındı. Çalışmada, zarar eden KİT’lerin satışında başarı sağlanamadığı ve birçoğunun tasfiye edilmek zorunda kalındığı belirtilirken, satılabilen zarar eden şirketlerin de yeni sahipleri tarafından kapatıldığı ve arsalarının rant amaçlı değerlendirildiği belirtildi. Uygulamaların çoğunun blok satışa yöneldiği belirtilen çalışmada, bunun sonucunda da amaçlardan biri olan sermayenin halka yaygınlaştırılmasının gerçekleştirilemediği kaydedildi. 


THY dışında altın...