27 / 04 / 2024

özelleştirmeler 2015

özelleştirmeler 2015

Geçen yıl özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçerek 6,3 milyar dolara ulaştı. Ancak bu rakam 2013 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolarlık gelirin yarısına denk geliyor.

Özelleştirmeler 2024'te de tam gaz: Gökçeada'daki Kuzu Limanı satışa çıkacak!

Meclis’e sunulan 2024 bütçesinde yer alan özelleştirmeler ile ilgili detaylar tek tek belli oldu. İşte 2024 yılı için planlanan özelleştirmeler ve detayları...

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Kütahya'daki özelleştirmeler meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Kütahya ilinde yapılan özelleştirmeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

ÖİB'den Ankara Yenimahalle'de 11 özelleştirme!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Yenimahalle'deki 11 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor. Özelleştirmeler için son teklif verme tarihi 26 Nisan 2017 olarak belirledi.

Özelleştirmelerden 66 milyar dolar gelir elde edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)'nın 2015 yılı Faaliyet Raporu tamamlandı. Rapora göre 1986-2015 döneminde idare tarafından gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplam tutarı 66,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.

ÖİB Hatay ve Malatya gayrimenkullerini özelleştirecek!

tta Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Hatay ve Malatya'da bulunan gayrimenkulleri özelleştiriyor. İhalelere son teklif verme tarihi 2 Aralık 2015 olarak belirlendi.

ÖİB Ankara Yenimahalle arsası özelleştirilecek!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Yenimahalle'nin Yuva ilçesinde bulunan arsayı üzerindeki binalarla birlikte özelleştirecek. İhaleye son teklif verme tarihi 7 Ekim 2015 olarak belirlendi.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek. Son teklif verme tarihleri yine sırasıyla 27 Ekim, 14 Ekim, 5 Ekim, 10 Kasım ve 20 Kasım 2015 oldu.

Konya ÖİB'nin Karatay'daki özelleştirme ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Konya Karatay'da bulunan arsaların özelleştirilmesi ihalesinde teklif verme tarihi 22 Nisan 2015 tarihine uzatıldı.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

2015‘te otoyol ve köprülerin özelleştirme trafiği hızlanacak!

Köprü ve otoyollarda özelleştirme trafiği 2015’te hızlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de aralarında olduğu köprü ve otoyolların özelleştirileceğini söyledi.

Özelleştirmeler yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Elektrikle ilgili özelleştirmelerde hedeflerinin, kamunun, üretici ve dağıtıcı konumundan tamamen uzaklaşması olduğunu belirten Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Türkiye'nin bu konuda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Halil Kırşan: Özelleştirmeler sene sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Halil Kırşan yaptığı konuşmada, elektrik sektöründeki özelleştirmelerde gelinen noktayı ve güncel durumu aktardı. Kırşan " Özelleştirmeler sene sonuna kadar tamamlanacak " dedi

özelleştirmeler 2015 Haberi

özelleştirmeler 2015

Geçen yıl özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçerek 6,3 milyar dolara ulaştı. Ancak bu rakam 2013 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolarlık gelirin yarısına denk geliyor. Gelirin 447 milyon doları bedelli devir işlemlerinden sağlanırken, tesis ve varlık satışı veya devrinden elde edilen rakam ise 5,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Geçen yıl özelleştirme uygulamalarından elde edilen gelir 6,3 milyar doları aştı.


AA muhabirinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl özelleştirmelerden elde edilen tutar 6 milyar 325 milyon 121 bin 801 dolar olarak gerçekleşti.


Geçen yıl elde edilen 6,3 milyar dolarlık gelir, 2013 yılında elde edilen yaklaşık 12,4 milyar dolarlık gelirin neredeyse yarısına denk geliyor.


EN YÜKSEK ÖZELLEŞTİRME KEMERKÖY VE YENİKÖY TERMİK SANTRALLERİ


Devletin kasasına giren 6,3 milyar dolarlıklık gelirin, 5...