23 / 04 / 2024

Özyeğin Üniversitesi ScOLa binası

Özyeğin Üniversitesi ScOLa binası

Geleceğin şehirlerinde binalar da akıllanarak, enerji ve kaynakların daha tasarruflu kullanılmasını sağlayacak. Özyeğin Üniversitesi kampüsündeki ScOLa binası da yıllık 200 bin dolarlık tasarruf sağlayarak, geleceğin trendlerine ışık tutuyor.

Özyeğin ScOLa binası EKODesign Konferansı’nda!

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen EKODesign Konferansı’nda, Türkiye’nin örnek enerji verimli binası olan Özyeğin Üniversitesi ScOLa binası anatomik olarak incelendi

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin Kimdir?

Murat Özyeğin kimdir? Murat Özyeğin’in mesleği nedir? Murat Özyeğin hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Hüsnü M. Özyeğin kimdir?

Hüsnü Özyeğin kimdir, 1989 yılından itibaren Fiba Holding A.Ş. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır. İşte Hüsnü M. Özyeğin'in biyografisi...

BES’te neler oluyor? 14 milyon kişi BES’e katıldı şimdi satılığa çıkarıldı

Devletin zorunlu kıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi 14 milyon katılımcıya ulaşırken Hollandalı NN Hayat ve Emeklilik A.Ş. kapsamındaki bireysel emeklilik portföyünü satmaya hazırlanıyor. İddiaya göre şirketler BES’i Özyeğin ailesinin yönettiği Fiba Emeklilik Hayat A.Ş.'ye satmak için görüşüyor.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

E-ticaret şirketlerinin gözü AVM yatırımında!

FİBA Grubu, AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’nde iş dünyasının ve alışveriş merkezlerinin geleceğini paylaştı. FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, “AVM’lerin kültürel ve sosyal anlamda önemi artarak devam edecek” diye konuştu.

FİBA Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin oldu!

FİBA Holding ve FİNA Holding'in 22 Ekim 2019 günü gerçekleşen toplantıları sonucunda FİBA Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin oldu.

Zemin-temel uyumuna dikkat!

İstanbul’daki depremlerinin ardından gözler şehirdeki yapılara çevrildi. Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Safiye Feyza Çinicioğlu, ''Kendi binamızın sağlam olması tek başına bir anlam ifade etmiyor. Şehrin ve ülkenin de sağlam olması gerekiyor” dedi.

NEF Çekmeköy'de ticari alanlar çok yakında satışta!

Özyeğin Üniversitesi'nin yanı başında, binlerce konutun yer aldığı, Türkiye'nin en hızlı satan projesi NEF Çekmeköy'ün ticari alanları çok yakında satışa çıkıyor. 

Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin arasındaki 102.5 milyon euroluk anlaşma iptal!

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile iş adamı Hüsnü Özyeğin arasındaki AVM satışı anlaşmasının iptal edildiğini yazdı. 

Gebze Center AVM'nin satışı iptal edildi!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gebze Center AVM, otel ve ek binalar ile arsanın Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Seyir Gayrimenkul Yatırım'a satışının iptal edildiğini açıkladı.

Hüsnü Özyeğin Revo Capital’i aldı mı?

Revo’nun büyük yatırımlarından biri olan Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fibabanka şirketi satın alıyor...

Murat Özyeğin AVM yönetim şirketi Fiba CPM’i duyurdu!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, AVM kiralama ve yönetim şirketi Fiba Commercial Properties Management’ı kurduklarını açıkladı.

Fiba Cp Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Fiba Cp Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Özyeğin, Mehmet Güleşçi, Ayşe Can Oktay, Yurdaer Kahraman ve Levent Kaya ortaklığında kuruldu. 

Özyeğin Üniversitesi ScOLa binası Haberi

Özyeğin Üniversitesi ScOLa binası

2050 yılında dünya nüfusu 9.7 milyara ulaşacak. Bir yandan nüfus artıyor, kaynaklar git gide azalıyorken, diğer yandan bu kaynakları iyi yönetebilmek ve verimli kullanmak her geçen gün daha da önem kazanıyor. Nüfus artışı şehir altyapıları üzerinde baskı oluştururken, bu noktada talep yönetimi ile akıllı çözümler devreye giriyor. Geleceğin şehirleri ‘akıllı’ olacak. Örneğin binalara takılacak akıllı sayaçlar sayesinde, binanın her noktasında günün hangi zamanı ne kadar enerji tüketilmesi gerektiğine dair planlama yapma imkânı sağlanacak. Ayrıca güneş ve rüzgar gibi sürdürülebilir enerji kaynakları sisteme daha fazla entegre edilecek. İstanbul’da Özyeğin Üniversitesi kampusunda yer alan Yabancı Diller Okulu (ScOLa) binası ise geleceğin şehirlerine ışık tutuyor.


ALTIDA BİRİ ENERJİ

Özyeğin Üniversitesi Enerji Çevre ve Ekonomi Merkezi Direktörü Prof. Dr. Pınar Mengüç ile birlikte gezdiğimiz bina,...