20 / 04 / 2024

paftos ve örfü belde

paftos ve örfü belde

Paftos nedir?: Gedik ve zeminler diğer ifade ile örfü belde - paftos tamamen yıkılıp yok olarak varlıklarını kaybedip, kaybetmediklerine bakılmaksızın İmar Kanunu hükümlerine göre tasfiye olunur...

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Rf Group Gayrimenkul İnşaat Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rf Group Gayrimenkul İnşaat Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Wafa Fadel Ahmed Algraı tarafından kuruldu.

Kk Rf Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kk Rf Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu’nda 23 milyon 8 bin 126 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve  Kadri Çıtmacı tarafından kuruldu.

Alaçatı'da başlayan inşaatlar sörfü olumsuz etkiliyor!

Alaçatı Körfezi’nde artık milyon dolarlık yatırımlar yapılıyor. Ve bu yatırımlar durmak bilmiyor, boş yer kalmayana kadar da devam edeceğe benziyor. Ancak bir sorun var. Sörfü bilenlere göre, bu kadar yatırımın sörfe faydası yok.

Ayvalık'a sörf merkezi geliyor!

Ayvalık Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı 13 gündem maddesi ile yapıldı. Spor alanında yapılacak olan spor dalı olarak da sörf ve yelken sporunu seçtiklerini bildiren Gençer, "Bakanlık da bizimle aynı görüşte." dedi.

RF Yapı Sistemleri Proje Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

RF Yapı Sistemleri Proje Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Ramazan Dinçer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda Sadık Bulut; 100 bin TL sermaye ile 4 Haziran'da kuruldu.

Sörfçü Lena Aylin Erdil'in villasında yangın çıktı!

Türkiye şampiyonu ve rekortmen sörfçü Lena Aylin Erdil'in Bodrum'daki villasında yangın çıktı. Villada yalnız bulunan annesi Alman vatandaşı Ellen Erdil ekipler tarafından yangından son anda kurtarıldı

Kentsel dönüşüm sırf belediyelerin işi değildir!

BEKSAY İnşaat Müteahhitlik şirketi sahibi ve Adana'nın önde gelen müteşebbislerinden Sayım Azmaz Kentsel dönüşümün acil gerekliliğine dikkat çekerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Azmaz 'Kentsel dönüşüm sırf belediyelerin işi değildir.

Yabancı turistler Fethiye'de kitesörf öğreniyor!

Rüzgarın günün büyük bölümünde 15 knot ölçüldüğü Koca Çalış Plajı, ülkelerindeki hava şartlarının kitesörf öğrenmeye elverişsiz olan Rusya, İngiltere, Hollanda, Almanya ve Belçika'dan gelen turistleri cezbediyor...

Paftos nedir?

Paftos nedir?: Gedik ve zeminler diğer ifade ile örfü belde - paftos tamamen yıkılıp yok olarak varlıklarını kaybedip, kaybetmediklerine bakılmaksızın İmar Kanunu hükümlerine göre tasfiye olunur...

Ula turizmden aldığı payı rüzgar sörfü ile artıracak!

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "sakin kent" ilan edilen Ula İlçesine bağlı Akyaka Beldesindeki rüzgar ve uçurtma sörfü alanı, hazırlanan "Gökova Rüzgar Sörfü ile Ünleniyor" projesiyle uluslararası arenada tan

Gürallar Yapı, rüzgar sörfçüsü Togan Cemal Batum'a sponsor oldu!

Gürallar Yapı, rüzgar sörfünde ulusal ve uluslararası derecelere sahip olan Togan Cemal Batum'a sponsor oldu. Togan Cemal Batum, 2020 Tokyo olimpiyatları için Türkiye takımına katılmayı hedefliyor...

Örfü belde nedir?

Örfü belde nedir? İmar Kanunu kapsamında düzenlenen örfü belde - paftos alanları neye göre tasfiye olunurlar? İşte örfü belde - paftos alanları ve alanların tasfiyesi...

paftos ve örfü belde Haberi

paftos ve örfü belde

Paftos nedir?

İmar Kanunu esaslarına göre, belediye hudutları ve mücavir sahalar içinde veya dışında bulunan gedik ve zeminler diğer ifade ile örfü belde-paftos tamamen yıkılıp yok olarak varlıklarını kaybedip, kaybetmediklerine bakılmaksızın bu Kanun hükümlerine göre tasfiye olunurlar.


Tasfiyeye tabi tutulan taşınmaz mallardaki zemin hakları bedele çevrilmiştir. Zemin hakkı bedeli, ait olduğu taşınmaz malın zemine ait son emlak vergi değerinin 1/5'idir. 


Bu şekilde belirlenecek zemin hakkı bedeli, tapu idaresince gedik sahibinin müracaatı halinde zemin hakkı sahibi adına emaneten milli bir bankaya yatırılır. 


Müracaat edilmediği takdirde zemin sahibi lehine kanuni ipotek tesis edilir. Zemin hakkı bedelinin 1/4'ü peşin, bakiyesi en geç üç yıl içinde yıllık eşit taksitlerle ödenir ve bu bedele bankaca vadesiz mevduat faizi uygulanır. 


Peşin miktar ve taksitler 40 000 TL.dan az olamaz. Bu...