07 / 05 / 2024

pandemi konut sektörü

pandemi konut sektörü

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, doğal afetler ve pandemi sürecinin insanların konut alırken tercihlerini değiştirdiğini söyledi.

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.

Konut sektöründe pandemi sonrası yükselen trendler neler?

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı konut sektöründe pandemi sonrası yükselen trendler ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

2021'de konut sektörünü neler bekliyor?

Konut sektörü pandemi sebebiyle yılın ilk aylarını hareketsiz geçirdi. Haziran ayında başlatılan düşük faizli kredi kampanyası satışlarda doping etkisi yarattı. Satışlarla beraber, konut fiyatları da arttı. Peki 2021'de sektörü neler bekliyor? Ev fiyatları artacak mı? İşte detaylar...

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını artırdı!

Ağustos 2020 konut satış istatistiklerini yorumlayan Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, ''Pandemi nedeniyle aslında minimum 3 ay talep kaybı ve resmi işlem kaybı yaşayan konut sektörü satış hızını artırdı'' dedi.

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti!

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti. Marka, 3 ayda 10 proje, 9.431 dairede 40 bin ürünüyle yer aldı.

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

pandemi konut sektörü Haberi

pandemi konut sektörü

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Milliyet'te yer alan habere göre, konut satın alınırken konutun sağlamlığının önemli olduğunu dile getiren Ünsal, "Doğal afetler ve pandemi süreci insanların konut alırken tercihlerini de değiştirdi. Ülke olarak yaşadığımız acı deprem felaketlerinin üzerine, bir de geçirdiğimiz bu pandemi süreci ev alırken önceliklerimizi büyük oranda etkiledi. Konut satın alırken öncelikle deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiş, sağlam yapıların tercih edilmesi gerekmektedir. Pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evimizde daha çok zaman geçirdiğimiz bu dönemde yaşanacak evin değeri bir kez daha anlaşıldı. Bu nedenle yeni konut tercihlerinde barınma ihtiyacını gidermeden ziyade sosyal donanımları ve konforuyla ön plana çıkan projeler tercih edilmeye başlandı" şeklinde konuştu.