23 / 04 / 2024

pandemi sonrası binalarda değişim

pandemi sonrası binalarda değişim

Pandemi sonrasında Türkiye'de binalar kullanılan teknolojilerle akıllı ve çevreci yapılara dönüşüyor. Bu nedenle birçok yapı, hijyen sağlayan yeni ürünlere geçiş yapmaya başladı.

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Pandemide patladı! Şimdilerin en popüler konaklama yolu: İşte fiyatları

Pandemi sonrası kiralık villalar resmen yeni bir sektör oldu. Antalya'da kişi sayısına ve konseptlerine göre 7 günlük fiyatları 17 bin ile 200 bin lira arasında değişen lüks villalar, yaz sezonunda yoğunluk yaşıyor. İşte tüm detaylar...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

'Büyük İstifa' dalgası Türkiye'yi de etkiledi! Pandemi sonrası ortaya çıkan bu akımla çalışanlar istifa etmeye başladı!

Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’ dalgası Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Egon Zehnder'in kıdemli ortağı Murat Yeşildere, ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak da nitelendirilen ‘Büyük İstifa’ ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Motosiklete talep patladı! Sıfır araçtaki tedarik sıkıntısı motosiklete yaradı!

Pandemi sonrası artan bireysel ulaşım aracı ihtiyacı motosiklete olan talebi de patlattı. Motosiklet, hem otomobil fiyatlarına göre fiyatlarının daha erişilebilir olması hem de yoğun trafikten etkilenmemesi nedeniyle sürücülerin gözdesi oldu.

Deprem sonrası, binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta!

Gebze Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar, deprem sonrası binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli noktayı kaleme aldı. İşte Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar'ın o yazısı...

Hanehalkımızın sadece yüzde 47’si 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşıyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 10 ilimizi vuran, 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrasında yaptığı açıklamada hanehalkımızın sadece yüzde 47’sinin 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşadığını söyledi.

En kolay dijital göçebe vizesi veren 12 ülke

Pandemi sonrasında artan uzaktan çalışanlar için oluşturulan dijital göçebe vizesinin popülerliği giderek artıyor. İspanya yeni bir düzenleme yaparken bazı ülkeler de farklı imkanlar sunarak dijital göçebeleri çekmeye çalışıyor.

70 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 31 Ocak Salı fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemde en popüler konutlar arasında yer almaya başladı. Özellikle pandemi sonrası bu konut tipi ön plana çıkmıştır. Bu noktada da vatandaşlar prefabrik evlerin metrekare fiyatını bilhassa araştırıyor. İşte detaylar!

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre inşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede görüldü. İşte raporun detayları…

İnternet üzerinden alışveriş yapanlar dikkat! Ziraat bankasının bu fırsatını kaçırmayın! 

 Özellikle pandemi sonrası global manada e ticaret zirve yaptı. yaygınlaşan bu e ticaret kurumların kampanyalı alışveriş tekliflerinin de önünü açtı.  Ziraat bankası da  E-ticaret alışverişlerinize toplamda 150 TL Bankkart Lira! kazanma şansı sunuyor. İşte detaylar...

100 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik ev için ne kadar arsa lazım? 30 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemde oldukça popüler konutlardan biri oldu. Özellikle pandemi sonrası prefabrik ev fiyatları sıklıkla araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

pandemi sonrası binalarda değişim Haberi

pandemi sonrası binalarda değişim

Pandemiyle birlikte artan sağlık hassasiyeti binalarda kullanılan teknolojiyi hızlıca dönüştürdü. Dünya Gazetesi'nde Leyla İlhan'ın haberine göre; birçok şirket gündemine virüs bulaştırmayan ürünleri aldı. Tuşlu asansörlerin yerini, temassız çağrı butonlu UV-C aydınlatmalı asansörler alırken, klasik musluklar fotoselli musluk bataryalarına kapılar otomatiğe, klimalar havayı temizleyip virus öldüren ürünlere dönüştü. Sadece görüntüleme yapan kameralar ise ateş ölçen sistemlere evrildi. 

Kapalı alandaki kişi sayısını ölçerek montajı, sayı aşıldığında uyaran sistemler de pazarda yer aldı. Özellikle  oteller, AVM'ler, ibadet yerleri ve ofis gibi ticari yapılarda dönüşüm hızlandı. Bazı büyük konut ve villa gibi projelerinde de temassız ürünler kullanılmaya başlandı.

Asansör ve yürüyen merdivenlerde dönüşüm başladı 

Korona sürecinde temas edilerek hareket ettirilen asansörlerin gündeme geldiğini belirten Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği Başkanı Sefa Targıt, bu süreçte firmaların...