26 / 04 / 2024

pandemi sonrası kira fiyatları

pandemi sonrası kira fiyatları

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Pandemide patladı! Şimdilerin en popüler konaklama yolu: İşte fiyatları

Pandemi sonrası kiralık villalar resmen yeni bir sektör oldu. Antalya'da kişi sayısına ve konseptlerine göre 7 günlük fiyatları 17 bin ile 200 bin lira arasında değişen lüks villalar, yaz sezonunda yoğunluk yaşıyor. İşte tüm detaylar...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

'Büyük İstifa' dalgası Türkiye'yi de etkiledi! Pandemi sonrası ortaya çıkan bu akımla çalışanlar istifa etmeye başladı!

Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’ dalgası Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Egon Zehnder'in kıdemli ortağı Murat Yeşildere, ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak da nitelendirilen ‘Büyük İstifa’ ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram sonrasında Gaziantep'te ve diğer 10 şehirlerde misafir edilen ve çadırda kalan vatandaşlardan isteyenlerin konteynere geçeceğini, isteyenin de kira yardımı alacağını belirtti. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Eylül itibarıyla resmen başlıyor! Kira fiyatlarındaki yüzde 25 artışta son dakika!

Yüksek kira artışları sonrasında ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar artmaya devam ederken, yüksek artışlar sonrası  10 Haziran 2022- 1 Temmuz 2023 arasında getirilen yüzde 25 artış sınırında süre uzatıldı. 

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

pandemi sonrası kira fiyatları Haberi

pandemi sonrası kira fiyatları

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok emlak sektörünü etkiledi. Milliyet'te yer alan habere göre; pandemi bazı şehirlerde kira ücretlerinin artmasına neden olurken bazı şehirlerde ise düşmesine neden oldu. 

Pandemi sırasında Muğla yüzde 25’lik bir oranla, kira fiyatlarının en çok yükseldiği il oldu. İzmir ve İstanbul yüzde 23’le ikinci sırayı paylaşırken, Antalya ise yüzde 21 ile üçüncü oldu.

Uzmanlar Muğla, İzmir ve Antalya’daki kira artışını turistik yörelere kaçış olarak yorumlarken İstanbul’daki artışı ise gayrimenkul satış fiyatlarındaki artışa bağlıyor. 20 il çapında yapılan araştırmaya göre, bu dört şehir dışındaki şehirlerde artış oranı enflasyon oranıyla örtüşüyor. 

Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Adana da kira artışlarının yaşandığı iller oldu. Kültürel zenginlikleriyle ilgi gören bu şehirler aynı zamanda kentsel dönüşüm yaşayan ve yeni projelerle...