27 / 04 / 2024

pando kaymak tahliye edilecek mi

pando kaymak tahliye edilecek mi

Pando Kaymak, 119 yıldır hizmet verdiği Beşiktaş'taki dükkanından çıkarılıyor. Tahliye kağıdında dükkanın 1 Temmuz'da boşaltılacağı yazıyor. Pando lakaplı Shestakof ise kendilerine verilen son tarihin 15 Ağustos olduğunu söyledi...

10 yıl sonra kiracı tahliye edilir mi?

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan ve 2014 Temmuz ayında yürürlüğe giren hükümler gereğince, mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, yeni taşınan kiracı 10 yıl sonra tahliye edilir mi?

Büyük Samsun Oteli tahliye edildi!

Samsun’da faaliyet gösteren ve mülkiyeti devlete ait olan 5 yıldızlı Büyük Samsun Oteli, mahkemenin verdiği tahliye kararı nedeniyle bugün tahliye edildi. Otelde konaklayan 100’ün üzerindeki müşteri büyük şaşkınlık yaşadı.

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

1970 yılında Levent'in en büyük binası tahliye edilmiş!

1970 yılında Levent'in en büyük binası sadece 10 katlı, 40 daireliymiş. Emlak Kredi Bankası tarafından inşa edilen -dev binanın- duvarları çatlamış ve bina tahliye edilmiş.

Kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?

Kira sözleşmesinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu? Kira süresinin bitimi tahliye nedeni olur mu?

Kiracının tahliye hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için, konut kiralayan kiracıların ev sahibine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracının tahliye hakları nelerdir? Kiracı hangi durumlarda tahliye edilemez?

Kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen daire sahipleri, riskli yapıları için lisanslı kurumlara müracaat ederek risk raporu alabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

Pando Kaymak'ın tarihi binası mühürlendi!

Pando'nun tarihi binası mühürlendi. Beşiktaş Belediyesi bu sabah, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada eskiden Pando'nun olduğu dükkânın tarihi yapıda tadilat yapıldığı gerekçesi ile mühürlendiğini belirtti.

Kiracının tahliye taahhüdü örneği!

Kiracının tahliye taahhüdü, kiracının yazılı olarak evin boşaltılacağı tarihi belirttiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütünün geçerlilik şartları nelerdir? İşte kiracının tahliye taahhüdü örneği..

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

Kiracı tahliye davası avukat ücreti!

Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadardır?

pando kaymak tahliye edilecek mi Haberi

pando kaymak tahliye edilecek mi

Beşiktaş’ın sembol dükkanlarından biri olan Pando Kaymak’a tahliye şoku… 92 yaşındaki Pandelli Shestakof’un işlettiği Pando Kaymak mal sahibi tarafından dükkanından çıkarılıyor. 119 yıldır ailesi kaymak işi ile uğraşan Pando lakaplı Shestakof, “Dükkanımızın durumunu bilen kişilerin bize yardımcı olacaklarını düşünüyoruz” diyor.


1895’ten beri kaymakla uğraşan Pando’nun dükkanında sadece kaymak satılmıyor. Müşteriler aynı zamanda kahvaltı da edebiliyorlar. Beşiktaş’ta doğan Pando, “İnsanlar bizim mekanımıza geldiklerinde kendilerini evlerinde hissediyorlar. Biz bu dükkanda camlara PVC kaplama yapmak istediğimizde bile nostaljik havası bozuluyor diye müşterilerimiz bize kızdı. Sebebi ise bizi ve dükkanı sahiplenmeleridir” dedi. Öte yandan son dönemde çıkan yeni bir yasa ile 10 yılı dolduran kiracılar dükkanlarından mazeret gösterilmeksizin evlerinden çıkarılabiliyor. Shestakof bu durumdan da kötü etkilendiklerini belirtiyor.


Eski esnaflık kalmadı


Pando aile mesleği olan kaymakçılığa da...