26 / 04 / 2024

para kurulu faiz indirimi

para kurulu faiz indirimi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını 0,25-0,50 puan düşürdü.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez'in faiz kararı sonrası kredi ve kredi kartı faizleri de arttı! İşte son oranlar

Merkez Bankası yapılan Para Politikaları Kurulu toplantısının ardından politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e yükselttiğini duyurdu. Faizlerin artmasıyla tüketici kredileri ve ticari kredi oranları da arttı. İşte 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak faiz oranı...

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Dolar ve euro sert zemine çakıldı! Dolar kaç TL? Euro ne kadar? 24 Ağustos 2023 güncel döviz kurları!

Dolar ve Euro Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararının ardından sert düşüş yaşadı. Faiz kararı öncesinde dolar 27,30 TL seviyesinden işlem görürken Euro ise 29,55 TL seviyesinden işlem görüyordu. Peki Dolar ve Euro kaç TL oldu?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu her ay belirlenen tarihlerde toplanıyor. Peki Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den kritik açıklama geldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde Temmuz ayındaki para politikası faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro/TL kurunda son dakika gelişmesi.

para kurulu faiz indirimi Haberi

para kurulu faiz indirimi


Buna göre, gecelik borçlanma faiz oranları yüzde 15,75'ten 15,50'ye, borç verme faiz oranı ise yüzde 20'den 19,50'ye geriledi.Kurul, en son 13 Eylül tarihinde yaptığı olağan toplantısında 14 ay aradan sonra kısa vadeli faiz oranlarında değişiklik yapmış ve kısa vadeli faiz oranlarını 0.25 puan indirmişti. Kurul, 16 Ekim'deki 0.50-0.75 puanlık indiriminin ardından, 14 Kasım'da faizleri 0.50-0.75 puan arasında düşürdü. 12 Aralık'taki toplantısında kısa vadeli faiz oranlarını 0.50-0.75 puan...