19 / 04 / 2024

para politikası kurulu

para politikası kurulu

Merkez Bankası'nın haziran ayı PPK toplantısının özeti, 25 madde halinde yayınladı. PPK toplantı özetinin ilk 7 maddesinde enflasyon gelişmeleri şöyle aktarıldı yeni önlemlerin gelebileceğine yönelik sinyalleri verdi. İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. 1 hafta vadeli repo faiz oranının sabit tutulması bekleniyordu. Merkez’in faiz kararı saat 14:00’te açıklandı.

AA Finans'ın PPK Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Para Politikası Kurulu Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin 7'si politika faizinde değişiklik beklemezken, 14'ü faiz indirimi yapılacağını öngörüyor.

Para politikasının temel amacı fiyat istikrarını sağlamak!

Fiyatlar genel düzeyini etkileyen etmenler yakından izlenerek fiyat istikrarını olumsuz etkileyecek ani gelişmeler karşısında enflasyon hedefinden sapılmamasına yönelik para ve maliye politikası araçları etkili bir şekilde devreye alınacak.

Faizde 8'inci indirim beklentisi!

Ekonomistler, yarınki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun üst bandı ve zorunlu karşılık oranlarında indirim bekliyor

Merkez Bankası'ndan yeni faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasında: "Marjinal fonlama oranı yüzde 8,50'den yüzde 8,25'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

Merkez Bankası'nın inşaat sektörü ile ilgili tespitleri!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 23 Haziran 2015 tarihli toplantısına ilişkin yayımladığı toplantı özetinde inşaat sektörüne ilişkin şu tespitlere yer verildi.

Para Politikası Kurulu faiz oranlarını sabit tuttu!

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruya göre PPK, Erdem Başçı başkanlığında toplandı. Buna göre Kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10'da sabit bıraktı.

Para Politikası Kurulu'na 'mortgage profesörü' atandı

Yedi aydır boş bulunan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine ''Mortgage Profesörü'' olarak anılan ve dünyanın en iyi 500 ekonomisti arasında yer alan yedi Türk'ten biri olan Prof. Abdullah Yavaş atandı.

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 35'e çıkarttı. Karşılaştırma sitesi encazipcom söz konusu bu durumun kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizlerine nasıl yansıdığını masaya yatırdı.

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Orta Vadeli Program ve Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaş zamları tek tek hesaplandı. İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o rakamlar...

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Dolar ve euro sert zemine çakıldı! Dolar kaç TL? Euro ne kadar? 24 Ağustos 2023 güncel döviz kurları!

Dolar ve Euro Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararının ardından sert düşüş yaşadı. Faiz kararı öncesinde dolar 27,30 TL seviyesinden işlem görürken Euro ise 29,55 TL seviyesinden işlem görüyordu. Peki Dolar ve Euro kaç TL oldu?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu her ay belirlenen tarihlerde toplanıyor. Peki Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

para politikası kurulu Haberi

para politikası kurulu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Haziran ayı toplantı özetini yayımladı. Banka para politikasında sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda finansal istikrara yönelik riskleri de gözeten liralaşma odaklı bir yaklaşım sergilenmeye devam edileceğini açıkladı.

TCMB kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşması yakından takip edildiğini bildirdi. Kurul, güçlendirdiği makro ihtiyati politika setini kararlılıkla uygulayarak gerekmesi durumunda ilave tedbirleri uygulamaya alacağını açıkladı.

PPK toplantı özetinin ilk 7 maddesinde enflasyon gelişmeleri şöyle aktarıldı

Hizmet grubunda yıllık enflasyon ulaştırma hizmetlerinde görece yatay seyrederken lokanta-otelde daha belirgin olmak üzere diğer alt gruplarda arttı. Enerji enflasyonu görünümünde şebeke suyu ve akaryakıt kalemlerindeki gelişmeler öne çıktı. Uluslararası emtia fiyatları, yurt içi enerji fiyatlarındaki artışlar ve tedarik zincirinde süregelen aksamalar neticesinde üretici fiyatlarındaki yükseliş sürdü.

GIDA ENFLASYONU...