26 / 04 / 2024

Paris İklim Zirvesi

Paris İklim Zirvesi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu CICA Başkanı Emre Aykar, Paris İklim Zirvesi’nde “Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ve aynı zamanda, çok sayıda davetli katılım sağladı

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

İstanbul'da 300 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Glasgow’da düzenlenen “İklim Zirvesi”ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem tehlikesine yönelik çağrıda bulundu. 

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Ümit Şahin: Kanal İstanbul projesi Paris Anlaşması’na aykırı!

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen Kanal İstanbul Çalıştayı’nın öğleden sonraki oturumda sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Sabancı Üniversitesi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin, Kanal İstanbul projesinin Paris Anlaşması’na aykırı olduğunu dile getirdi...

Trump'ın iklim anlaşmasından çekilmesi 24 trilyon doları riske atabilir!

Dünya Kaynakları Enstitüsü Sürdürülebilir Şehirler Global Direktörü Dasgupta, ABD Başkanı Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme sürecini başlatmasının, iklim değişikliği ile mücadeleyi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Eski binaların tümü 2050'ye kadar dönüşecek!

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

Paris İklim Zirvesi Haberi

Paris İklim Zirvesi

CICA Başkanı Aykar, “Bugün inşa edilen binalar yarının bina stokları olacak. Hemen harekete geçilmezse, sera gazı salımının onlarca yıl yükselerek artması kaçınılmazdır. Bina sektörü olarak tüm paydaşlarımızı, hükümetleri, şirketleri, finans kuruluşlarını, üniversiteleri, birlikleri, profesyonelleri ve tüketicileri eylem planına katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar’ın Kasım 2014’ten bu yana başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu'nun (CICA) da içinde bulunduğu uluslararası kuruluşlar, Paris’teki İklim Zirvesi’nde (COP21)  bir araya geldi. 30 Kasım-11 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen zirvede 3 Aralık "Dünya Binalar Günü" ilan edildi.


Birleşmiş Milletler Çevre Programı öncülüğünde; UNEP; UN-HABITAT, Fransız Gelişme Ajansı (ADF) Mimarlık 2030; Uluslararası Mimarlar Birliği, Galler Prensliği Kurumsal Liderler Grubu, Uluslararası Enerji Ajansı, İklim Teknolojileri Merkezi, UNEP...