19 / 04 / 2024

Pasaport kontrol işlemleri 15 saniyede yapılacak

Pasaport kontrol işlemleri 15 saniyede yapılacak

Türkiye'de ilk kez Atatürk Havalimanı'nda uygulanarak pasaport kontrol işlemlerinin daha hızlı yapılmasına olanak sağlayacak 'Biyometrik Otomatik Geçiş' olarak adlandırılan e-gate uygulamasıyla ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi...

Milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor.peki milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?İşte milli emlak satış işlemleri..

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri!

Gerçek yada tüzel kişilerin gayrimenkul alım satımı için tapu dairelerinde yapmaları gereken bazı şeyler bulunuyor.Gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekenler nelerdir?İşte, gayrimenkul alım satım işlemleri..

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri!

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri için istenen belgeler haberimizde yer alıyor. Daire fiyatlarının 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında değiştiği projede başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek.

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

Milli emlak irtifak hakkı işlemleri!

Devlete ait olan hazine taşınmazlara milli emlak deniyor. Bu arazilerin yönetim ve tasarrufu da devletin elinde oluyor. Peki, milli emlak irtifak hakkı işlemleri nasıl yürütülür?

Pasaport kontrol işlemleri 15 saniyede yapılacak Haberi

Pasaport kontrol işlemleri 15 saniyede yapılacak

Türkiye'de ilk kez Atatürk Havalimanı'nda uygulanarak pasaport kontrol işlemlerinin daha hızlı yapılmasına olanak sağlayacak 'Biyometrik Otomatik Geçiş' olarak adlandırılan e-gate uygulamasıyla ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Sistem Dubai, İspanya, Fransa'daki gibi parmak iziyle 15 saniyede pasaport kontrolünden geçiş imkânı sağlayacak. Bu amaçla Dış Hatlar Terminali geliş-gidiş katlarına 2'şer adet biyometrik geçiş kabini yerleştirildi. Deneme amaçlı olarak bu ay sonunda başlatılması planlanan sistemin verimli olması için pasaport kontrol noktalarına 4'er adet biyometrik kabin daha eklenecek. Bu sayı 2015'te 24'e çıkacak. 


Cevdet Özdemir/...