20 / 04 / 2024

Pasaport kontrol işlemlerine yeni düzenleme

Pasaport kontrol işlemlerine yeni düzenleme

Türkiye'de ilk kez Atatürk Havalimanı'nda uygulanarak pasaport kontrol işlemlerinin daha hızlı yapılmasına olanak sağlayacak 'Biyometrik Otomatik Geçiş' olarak adlandırılan e-gate uygulamasıyla ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi...

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar aldıkları yeni kararla, vatandaşın para yatırma ve çekme işlemlerine limit sınırı getirdi. Son dönemde online  işlemlerin çoğalmasıyla artık  isteyen istediği parayı banka veznesine yatırıp çekemeyecek. Kararla birlikte ATM’den para çekme limitleri de değişti.

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Borsa İstanbul’un deprem felaketinin ardından yaşanan volatil hareketler üzerine aldığı kapatma kararının ardından Sermaye Piyasası Kurulu da fon işlemlerine ilişkin yeni kararlarını açıkladı.

Ev alırken tapuda dolandırılmamak için ne yapmak lazım?

Ev fiyatları son dönemde bir hayli arttı. Bu durumdan yararlanmak isteyenler kişiler, ev satma bahanesi ile vatandaşları dolandırıyorlar. Bu durumun yaşanmasından korkanlar, Tapu işlemlerine dair ayrıntıları araştırıyor.

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Emeklilik işlemlerinde yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşları bundan sonra gerekli altyapı hazırlıklarını en geç 2 ay içinde tamamlayarak, çalışanlarının emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onaylar ve diğer bilgi ve belgeleri 15 Kasım'dan sadece Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına aktaracak.

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir?

Bir kişiye miras kalması durumunda kendisi veya avukatı tarafından miras işlemlerine başlanması gerekiyor. Peki, Miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

ABD'den Rusya Merkez Bankası işlemlerine yasak!

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ile işlem yapılmasını yasakladı.

Yanlışlıkla yatan Bitcoin'i iade etmedi, mahkemelik oldu!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.  Uğur S. isimli yatırımcının Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yaptığı alışveriş mahkemeye taşındı.

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi için yıkımlar başladı!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi inşaat çalışmaları için bazı binaların yıkım işlemlerine başlandı.. 

Pasaport kontrol işlemlerine yeni düzenleme Haberi

Pasaport kontrol işlemlerine yeni düzenleme

Türkiye'de ilk kez Atatürk Havalimanı'nda uygulanarak pasaport kontrol işlemlerinin daha hızlı yapılmasına olanak sağlayacak 'Biyometrik Otomatik Geçiş' olarak adlandırılan e-gate uygulamasıyla ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Sistem Dubai, İspanya, Fransa'daki gibi parmak iziyle 15 saniyede pasaport kontrolünden geçiş imkânı sağlayacak. Bu amaçla Dış Hatlar Terminali geliş-gidiş katlarına 2'şer adet biyometrik geçiş kabini yerleştirildi. Deneme amaçlı olarak bu ay sonunda başlatılması planlanan sistemin verimli olması için pasaport kontrol noktalarına 4'er adet biyometrik kabin daha eklenecek. Bu sayı 2015'te 24'e çıkacak. 


Cevdet Özdemir/...