29 / 03 / 2024

Paterson Köşkü restore

Paterson Köşkü restore

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nün restorasyonu için ihale yaptı. 22 firmanın katıldığı ihaleye ilişkin yasal sürecin tamamlanmasından sonra başlayacak restorasyon çalışmaları 2 yılda bitirilecek.

Rahmi Aşkın Türeli: Paterson Köşkü restore edilsin!

Bornova 'da 156 yıllık bir geçmişe sahip olan Paterson Köşkü, geçen yıl çıkan yangında zarar gördü. Milletvekili Türeli, "Köşk, bir an önce restore edilsin" dedi.

Paterson Köşkü restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonucu önemli derecede hasar gören Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü için 2 yıldır tahsis kararını bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi, uzayan sürecin köşkün yaşatılmasını zorlaştıracağı görüşünde..

Tosun Paşa'nın köşkü restore edildi!

Ünlü Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan eski adıyla Arnavut Hayreddin Bey Köşkü olarak bilinen Yeşilköy’deki tarihi Darcan Köşkü restore edildi. 

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.

Büyükada'daki Hacopulos Köşkü restore edilecek!

Büyükada'daki  en büyük köşklerinden olan, 150 yıllık Hacopulos Köşkü restore edilecek. Tarihi köşkün restorasyonu 18 Kasım 2021’e kadar bitirilmiş olacak. Köşk kaymakamlık binası olarak da kullanılıyor.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Paterson Köşkü'nün restorasyonu 38 aydır bitirilemedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 ayda tamamlamayı planladığı Bornova’da bulunan Paterson Köşkü'nün restorasyonunu, 38 ay geçmesine rağmen hala tamamlanamadı.

İzmit'teki Pembe Köşk restore ediliyor! İhalesi 1 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmit'te 400 ada 8 parseldeki tescilli Pembe Köşk’ün restorasyonu, ikmal inşaatı yaptırılacak. İhale 1 Kasım'da...

Kocaeli Pembe Köşk özüne dönecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pembe Köşk'ü restore ediyor.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sembollerinden biri olan Pembe Köşk'ü restore edecek.

Kocaeli Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli’nin gözde yapılarından olan Pembe Köşk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan Pembe Köşk'ü restore edecek. Köşkün restorasyonu için ilk adım atıldı.

Paterson Köşkü restore edilip bakanlığa devredilecek!

Paterson Köşkü’ndeki restorasyon çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, binaya sonradan yapılan tüm eklentileri de yapıya zarar vermeden ve herhangi bir vibrasyon oluşturmadan beton çürütme yöntemiyle kaldırıyor.

Paterson Köşkü restore Haberi

Paterson Köşkü restore


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sivil mimari örneklerinden biri olan Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü'nün restorasyonu için 13 Haziran günü ihaleye çıkmıştı. 22 firmanın teklif verdiği ihaleyi, yapılan komisyon incelemesi sonucu Ekim Yatırım İnş. Taah. Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti., 4 milyon 67 bin 945 TL 60 Kuruş bedelle kazandı. 

1859 yılında inşa edilen tarihi yapıyla ilgili ihale yasal sürecinin tamamlanmasının ardından köşkün restorasyonu için yer teslimi yapılacak ve çalışmalara başlanacak. Yer tesliminden itibaren Paterson Köşkü'nün  restorasyonunun 730 gün içinde tamamlanması öngörülüyor. 

Yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık tarihi yapı,  restore çalışmalarının ardından yine Büyükşehir tarafından kültür amaçlı kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilecek. 


38 odalı özgün köşk

Bornova'da, İskoçyalı tüccar John Paterson tarafından 1859 yılında inşa edilen köşk döneminin özgün mimari...