29 / 03 / 2024

paya düşen dükkandan kira geliri

paya düşen dükkandan kira geliri

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun payıma düşen kira gelirini talep edebilir miyim ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Bir yakınınızın vefatı sonrası bir dükkanın miras kaldığını ve dükkanın kirada olduğunu düşünelim. Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Bankalar gayrimenkul zengini oldu!

Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler sebebiyle konuttan fabrikaya, dükkandan arsaya binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Geçen ay 27 bankanın satışa çıkardığı toplam gayrimenkul sayısı 9 bin 376 olarak kaydedildi.

Akfen GYO 170 milyon TL'lik tahvili paya dönüştürdü!

Akfen GYO, 3 yıl vadeli olarak ihraç edilen 170 milyon TL'lik yıllık yüzde 12 faizli paya dönüştürülebilir tahvilinin PDT'nin şarta bağlı sermaye artırımı yapılması suretiyle paya dönüştürülmesine karar verdi. 

Bomonti Papilio projesinin dış cephe duvarları sanatla buluşuyor!

Keten Grup, Bomonti’de yaptığı yeni Papilio bina projesinin dış cephe duvarlarını sanatla buluşturuyor. Bomonti Papilio projesi 30 adet konut ve 7 adet dükkandan meydana geliyor.

Ankara Polatlı'da 15.2 milyon TL'ye satılık 12 dükkan!

Polatlı Belediye Başkanlığı tarafından İstiklal Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat ihalesinde K Blokta bulunan içerisinde toplam 96 dükkandan 12 tanesi ihale ile satılıyor..

Zin D Zer Çekmeköy nerede?

Zin D Zer projesi, Zin D Yatırım tarafından inşa ediliyor. Proje, 115 konut, 42 home ofis ve 73 dükkandan oluşuyor.

Nidapark Küçükyalı'nın cadde dükkanları satışta!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Tahincioğlu, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Nidapark Küçükyalı projesinde yer alan 92 dükkandan 61’ini satışa sunuyor. 

Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm fiyatları 2017!

Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim sağlanan  Sur Yapı Antalya projesi 19 bin konut, home ofis ve dükkandan meydana geliyor. İşte Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm fiyatları 2017...

Acıbadem’e en büyük açık alışveriş merkezi geliyor!

İstanbul Acıbadem'e Anadolu Yakası'nın en büyük açık alan alışveriş merkezi inşa edilecek. 300 dükkandan oluşacak projede 70 dükkanla The Mandarins Acıbadem projesi de katılacak.

Kastamonu Atakent Kentsel Dönüşüm projesi ile 384 konut geliyor!

Murat Gıda tarafından Kastamonu Merkez'de Atakent Kentsel Dönüşüm projesi inşa ediliyor. Proje 384 konut ve 27 dükkandan meydana gelecek..

Ödül İstanbul Evleri ne zaman teslim?

Ödül İstanbul Evleri toplam 2 bin 683 daire ve 103 adet dükkandan oluşuyor. Özyurtlar İnşaat imzası taşıyan projede fiyatlar 179 bin TL'den başlıyor...

Özyurtlar Ödül İstanbul Beylikdüzü fiyat!

2020 yılı içerisinde tamamlanacak olan Ödül İstanbul projesi 2 bin 683 adet daire, 103 adet dükkandan meydana geliyor. Özyurtlar Ödül İstanbul Beylikdüzü fiyat listesi 179 bin TL'den başlıyor.

paya düşen dükkandan kira geliri Haberi

paya düşen dükkandan kira geliri

Bundan yedi sekiz sene önce babam bana ve kardeşlerime daire ve dükkan bağışladı. Bana da dükkanlardan biri düştü. Ancak dükkanda kiracı var ve kira sözleşmesini babam yaptı, tabii kiraları da o alıyor. Şimdi benim paraya ihtiyacım doğdu, kira bedellerini ben alabilir miyim? Dükkanda ben iş yapacağım diyerek kiracıyı çıkarabilir miyim? • C.B. 



Kira ilişkilerinde bazı hukuki sıfatlar vardır. Malik, kiralanan gayrimenkulun sahibidir. Kiracı bu yeri kiralayıp kullanandır. Bir de bunların yanında kiralayan sıfatı vardır. Kiralayan da kiracı ile kira sözleşmesi yapandır. Sizin olayınızda siz maliksiniz, dükkanı kullanan kiracı, kiralayan da babanızdır. Şimdi burada elbette bir soru akla geliyor. Ben malik isem babam nasıl kiraya verir? Şöyle, kiralayan sıfatını kazanmak için mutlaka malik olmak gerekmez. Malik olmayan biri de gayrimenkulu kiraya...