24 / 04 / 2024

paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar

paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar

Taşınmaza paylı bir şekilde sahip olan kimselerin paydaşlığın giderilmesi için açtıkları ortaklığın giderilmesi davasında, yargılama masraflarına tüm hissedarların katılması gerekiyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

DS 4'e yeni yılın ilk ayında 1.800 TL zam geldi! İşte DS 4 7 Ocak 2023 fiyat listesi!

DS 4'e yeni yılın ilk ayında 1.800 TL zam geldi. Peki DS 4'ün Ocak 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte DS 4 7 Ocak 2023 fiyat listesi...

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

2022 yılına iyi başlayan altın ilk çeyrekte 2.070 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatları son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki altında son durum ne? İşte İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer'in konuyla ilgili açıklamaları...

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Songül Karlı'nın gayrimenkul davasında son durum!

Ünlü şarkıcı Songül Karlı'yı 8-10 dönümlük arsa satışında dolandırdığı iddiasıyla eski eşi ve 2 sanık hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açıldı.

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasında tedbir talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı.

Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni gelişme!

İnşaat sektöründe faaliyett gösteren Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni bir karar alındı. Buna göre, iflas kararı kaldırıldı.

paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar Haberi

paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar

Paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

Bir taşınmazın mülkiyet hakkı bir kimsede olduğu gibi; birden fazla kimsede de olabiliyor. Taşınmaza paylı bir şekilde sahip olan kimseler, paydaşlığın giderilmesi için dava açabiliyor.


Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davasında, yargılama masraflarına tüm hissedarların katılması gerekiyor. 


Sulh hukuk mahkemelerinde açılabilen dava için yetki; hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?


Paydaşlığın giderilmesi davasında harç oranları..

-Payları oranında:

Yargılama giderleri ve vekalet ücreti, taraflara "payları oranında" yükletiliyor. (6. HD. 28.11.2005 T., E: 2005/9580, K: 2005/10903)


- Bu davalarda vekili bulunan tüm taraflar yararına avukatlık ücreti...