27 / 04 / 2024

payölçer cihazı merkezi ısıtma

payölçer cihazı merkezi ısıtma

Merkezi sistemli binalara takılması gereken 'pay ölçer' cihazı için son 4 ay... Isınma maliyetinin ısı kullanımına göre paylaşılmasını sağlayan cihazın mayıs ayına kadar takılması zorunlu...

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

İstanbul Finans Merkezi Yol Projesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Finans Merkezi Yol Projesine İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Subsea 7 Deep Sea Lımıted Merkezi Birleşik Krallık İstanbul şubesi açıldı!

Subsea 7 Deep Sea Lımıted Merkezi Birleşik Krallık İstanbul şubesi  Ataşehir’de  100 bin TL yatırım bedeli ile Erol Yazıcı  Ve Brıan Douglas Wrıght tarafından açıldı.

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  500 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Yıldız ve Yakup Yıldız tarafından kuruldu.

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Sitelerde karar oylamasında arsa payı önemli mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız 30 daireli. Yeni uygulama ile ana girişe kalorimetre bağlandı ve radyatörlere ‘pay ölçer’ taktırdık. Bazı sakinler ‘ferdi ısınmaya geçelim’ istiyor. ‘Yarıdan 1 fazla oyla karar alalım ve yaptıralım’ diyorlar. Bu uygun olur mu?' sorusunu cevapladı

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Kılıçer Proje İnşaat Teksil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçer Proje İnşaat Teksil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Kılıçer tarafından kuruldu. 

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temelini attı.

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile kazandırılması planlan Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için sözleşme imzalandı.

payölçer cihazı merkezi ısıtma Haberi

payölçer cihazı merkezi ısıtma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konutlara yönelik enerji verimliliği çalışmalarını yoğunlaştırdı. 5 yıl önce çıkan Enerji Verimliliği Kanunu gereği tüm merkezi ısıtma sistemli binalarda, ısınma maliyetinin ısı kullanım miktarına bağlı olarak paylaştırılmasının sağlanması gerekiyor. Pay ölçer adlı bir cihazın konutlara takılmasıyla herkesin kullandığı kadar enerji bedeli ödemesi sağlanan sistemin 2 Mayıs 2012'ye kadar merkezi sistemli tüm binalara takılması zorunlu. Bu sistemi takmayan binalara iskan ruhsatı verilmeyecek. Mevcut binalarda ise bu cihazın takılmasından bina yöneticileri sorumlu olacak. Mayıs ayına kadar takmayan binalar bir kez uyarılacak, uyarının ardından sisteme yönelik çalışma başlamaması halinde ise 10-50 bin TL arasında ceza öngörülüyor. Bu cihazın maliyetinin bir konut için ortalama 700 TL maliyetinde olduğu öğrenildi.

HERKES NE TÜKETTİĞİNİ GÖRECEK
SİSTEM, binalardaki ısınma konforunu bozmadan yakıt tüketimini...