25 / 04 / 2024

Pazar Hamamı restorasyonu

Pazar Hamamı restorasyonu

Gaziantep’te 30 yılıdır kullanılmayan ve restore edilmeyen tarihi Pazar Hamamı ’nda fare ve böcekler cirit atmaya başladı. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği tarihi hamama sahip çıkılması istendi.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Galata Kulesi'nde pazar günü ortak açıklama yapılacak!

Galata Kulesi restorasyonu ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntülerden sonra, kulenin pazar günü İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından birlikte gezilmesine ve sonrasında kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildi.

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Gemlik Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te bulunan ve restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Balık Pazarı Hamamı’nda incelemeler yaptı. Başkan Aktaş, mekanın, ‘kültür merkezi’ olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu 2017'de bitecek!

Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Iğdır Ortaköy Hamamı'nın restorasyonu köylülere umut oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hamamı olan tarihi Ortaköy Hamamı'nın restore edilip turizm kazandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu başladı!

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek.

Hamamönü'ndeki tarihi 2 binanın restorasyonu hakkında yeni iddia!

Hamamönü’nde korku saçan metruk binanın sahiplerinden Prof. Uluçam “Daha dün oradaydım” derken, muhtar Adalı yalanladı: 1 yıldır gelmiyor.

Pazar Hamamı restorasyonu Haberi

Pazar Hamamı restorasyonu

Gaziantep’te 30 yılıdır kullanılmayan ve restore edilmeyen tarihi Pazar Hamamı’nda fare ve böcekler cirit atmaya başladı. Vatandaşlar, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği tarihi hamama sahip çıkılmasını istedi.


Bir zamanlar türkülere konu olan, diziler ve filmlerde sıkça rastladığımız Gaziantep’in tarihi hamamları unutulmaya yüz tutmuş durumda. Tarihi Gaziantep Kalesi ve Tahtahane Camisinin hemen yanında bulunan tarihi pazar hamamının kapısı 30 yıldır kilitli durumda. Pazar hamamının ne zaman yapıldığı kesinlik kazanamamış olsa da 17. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Mimarisi incelendiğinde hamamın inşası sırasında düzgün kesme taş kullanıldığı görülürken, fakat hamam değişik zamanlarda onarımlardan geçtiği için mimari orijinalliğini kaybettiği belirtiliyor.



Evliya Çelebi’nin seyahatname adlı kitabından bahsettiği tarihi pazar hamamı, yaklaşık 30 yıldır atıl durumda. Kapısı 30 yıldır kilitli olan hamamın içinde fare ve böcekler cirit...