23 / 04 / 2024

pekin havaalanı ne zaman açılacak

pekin havaalanı ne zaman açılacak

Çin ekonomik büyümeyi hızlandırma amacıyla başlattığı altyapı projeleri kapsamında Pekin'e 13 milyar dolar değerinde yeni bir havalimanı projesine yeşil ışık yaktı...

Esenler Havaalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı’nın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dolar güne 6.85'den başladı! Küresel piyasalarda tedirginlik sürüyor!

ABD ve Pekin'de görülen vaka sayılarındaki artışlar koronavirüs salgınında ikinci dalga endişelerini canlı tutmaya ve borsalardaki belirsizliği desteklemeye devam ediyor. Dolar/TL 6.85'den, euro/TL ise 7,71'den güne başladı.

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, merakla beklenen Artvin-Rize Havaalanı'nı yıl sonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını müjdeledi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı ne zaman açılacak?

Elazığ'da kapatılarak şehir hastanesine taşınan hastanelerin binalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Klavuz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı 15 Eylül'de açılıyor! 

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı Haziran ayında tamamlanmıştı. Havalimanının açılışı 30 Eylül olarak planlanıyordu ancak bu tarih 15 gün öne çekildi. Havalimanı 15 Eylül'de hizmet vermeye başlayacak. 

Niğde Havaalanı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Ahmet Arslan'a Niğde Havaalanı'nın yapımına dair iki soru sordu..

İstanbul-Pekin arası 10 güne inecek!

İstanbul-Pekin arasını 2 aydan 10 güne inecek. Zaman tasarrufu sağlayan proje Mayıs'ta başlıyor. Türk TIR’larının engeller yüzünden iki haftada Almanya’ya ulaşamadığından yakınan iş dünyası, “Berlin uzaklaşırken Pekin yaklaşıyor” dedi

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesi'ne devrediliyor!

1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği ve o günden sonra kaderine terkedilen Ünye Havaalanı, aradan geçen 26 yılın ardından yeniden kazandırıldı. Havaalanı bundan sonra Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesi olarak hizmet verecek.

Ordu Ünye'deki havaalanı arazisi Ordu Üniversitesi'ne devredildi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Ünye'de havaalanı yapılması için ayrılan ve 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olacak.

pekin havaalanı ne zaman açılacak Haberi

pekin havaalanı ne zaman açılacak

Çin ekonomik büyümeyi hızlandırma amacıyla başlattığı altyapı projeleri kapsamında Pekin'e 13 milyar dolar değerinde yeni bir havalimanı projesine yeşil ışık yaktı. Çin'in en üst seviye ekonomik planlama bakanlığı Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre yeni havalimanının şehrin güneyinde yer alacağı ve Pekin'in 2008 yılında tamamlanan fakat gittikçe yoğunlaşan mevcut havalimanı üzerindeki baskıyı azaltması planlanıyor. Çok ücra bir noktaya yepyeni bir havalimanı yapılmasının bazı çevrelerce eleştirildiği belirtilen habere göre, rötarları sebebiyle adı kötüye çıkmış olan mevcut havalimanının bu proje ile rahatlayacağını düşünen uzmanlar davar. 


Çin Sivil Havacılık direktörü bu ay Çin'in faliyette olan toplam 200 havalimanının sadece dörtte birinin kar edebildiği, 150 kadarının ise devlet desteğiyle faliyetlerine devam edebildiğini belirtti. 1990'dan bu yana en kötü büyüme hızını kaydeden Çin'in...