28 / 03 / 2024

Pendorya AVM kira artış oranı

Pendorya AVM kira artış oranı

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) uzman kuruluş raporunda yer alan projeksiyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Pendorya AVM 1 yılda yüzde 75,6 değer kazandı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Pendorya AVM'nin gayrimenkul değerleme raporunu yayımladı. Peki Pendorya AVM'nin 2023 yılı değeri ne kadar oldu?

Kanyon AVM'nin yıllık kira değeri 2 senede 300 milyon TL'den fazla arttı!

İş GYO, Kanyon AVM'nin 2023 yıl sonu kira değerleme raporunu yayımladı. Peki Kanyon AVM'nin yıl sonu kira değeri ne kadar oldu? 

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Pendorya AVM'nin 2023 değeri belli oldu!

TSKB GYO Pendorya AVM'nin gayrimenkul değerleme raporunu yayımladı. Peki Pendorya AVM'nin 2023 değeri ne kadar oldu?

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Pendorya AVM'nin değeri açıklandı! 1 yılda 2 kattan fazla değerlendi!

Pendorya AVM'nin 2022 değeri resmen belli oldu. Peki Pendorya AVM'nin değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Marmara Park AVM arsasının kira değeri belli oldu! İşte o rakam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 21 Ada, 102-103-110 parsellerde yer alan Marmara Park AVM arsasına ilişkin üst hakkı kira bedeli açıklandı. İşte o rakam...

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Pendorya AVM'nin 2021'deki kira değeri ne oldu?

TSKB GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi Pendorya Alışveriş Merkezi için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 10 milyon 7 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 6 milyon 3 bin TL  değerinde gerçekleşti. 

Pendorya AVM kira artış oranı Haberi

Pendorya AVM kira artış oranı

Uzman Kuruluş Raporu'nda Pendorya AVM için yapılan projeksiyon dahilinde kira geliri artış oranının yüzde 39 olacağı tahmin edildi. Ancak, konjonktürel gelişmelere bağlı olarak, Pendorya AVM kira geliri artış oranının 2018 yılı için yaklaşık yüzde 20 olacağı tahmin ediliyor.

TSKB GYO'nun KAP açıklaması: 
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin vazgeçilen birleşme işlemi kapsamında hazırlanmış ve 13.06.2017 tarihinde KAP'ta açıklanmış olan Uzman Kuruluş Raporu'nda Pendorya Alışveriş Merkezi (Pendorya AVM) için yapılan projeksiyon dahilinde kira geliri artış oranının %39 olacağı tahmin edilmiştir. Ancak, konjonktürel gelişmelere bağlı olarak, Pendorya AVM kira geliri artış oranının 2018 yılı için yaklaşık %20 olacağı tahmin...