26 / 04 / 2024

perakende sektörü 2021

perakende sektörü 2021

Koronavirüs salgını nedeniyle yazlık bölgelere göçler artınca perakendeciler de çareyi yazlık bölgelerde şube açmakta buldu. Büyükşehirlerde kepenk indiren esnaf tatil bölgelerinde hizmet vermeye başladı. 

Perakende sektörünün 2021 beklentileri!

Salgında üçüncü dalganın etkilerini hafifletmek için ramazan döneminde uygulanacak yeni kısıtlamalar getirilirken, perakende sektörü gelecek 3 aydan da ümidini kesti.

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli" dedi. 

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükseldi. Perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 gerileme kaydedildi. İşte o veriler...

Türkiye’nin perakende devi ‘TOM Bank’ ile bankacılık sektörüne girdi! TOM Bank hangi alanlarda hizmet verecek?

Türk bankacılık sektörü şu sıralar hareketli günler yaşıyor. BDDK’nın dijital bankacılık ile ilgili düzenlemesinin ardından sektöre yeni oyuncular katılmaya devam ediyor. Aydın Grup tarafından kurulan dijital perakende bankası TOM Bank, BDDK’dan faaliyet izni aldı

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

Konut sektörünün 2021 yılı 4. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'na göre konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

Gayrimenkul sektöründe 2021'in ikinci yarısında neler yaşandı?

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı Raporu yayınlandı. Peki 2021 yılında gayrimenkul sektöründe neler yaşandı? İşte Colliers International tarafından hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı raporu...

İnşaat sektöründe Aralık 2021 nasıl geçti?

Aralık 2021'de inşaat sektörü, 2020 yılı ekonomik normalleşme adımları sonrası en kötü performansını sergiledi.

Konut sektöründe Aralık 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 97. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Aralık ayında konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektörü 2021'i nasıl kapattı?

2021'i pandeminin gölgesinde geçiren konut sektörü geçtiğimiz yılı nasıl kapattı? Sektörde neler yaşandı? İşte deraylar...

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

perakende sektörü 2021 Haberi

perakende sektörü 2021

Türkiye'de faaliyet gösteren perakende sektörü yazlık bölgelere akın etmeye başladı. Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre; Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık gibi bölgelere göçler artmaya başlayınca perakende sektörü burada faaliyet göstermeye başladı. Özellikle teknelere hizmet vermek isteyen esnaf marinaların bulunduğu yerlerde mağaza açıyor. 

Cirolar artmaya başladı

Yazlık bölgelerde alışverişin artmasıyla sezonun hareketli başladığını söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel şu açıklamalarda bulundu: 

“Yaz hareketi bekliyoruz. En önemli enerji kaynağımız da turist. Ama özellikle Antalya’ya baktığımızda yabancı turist sayısı henüz yeterli değil. Ancak perakendeci, turist gelecekmiş gibi hazırlığını yapıyor. Şu anda ülkeler arasında aşı turizmi rekabeti var. Aşılamalar arttığında turizm de normale dönecek. Ayrıca yerli turiste hitap eden Bodrum, Alaçatı gibi bölgelerde de mutlaka hareket olacağını tahmin ediyoruz. Moda markaları olarak, her şey...