23 / 04 / 2024

Perakende sektörü ne olacak 2019

Perakende sektörü ne olacak 2019

Perakende sektöründe kepenk kapatma dalgası yaşanabilir. Yılbaşından bu yana yaşanan kur şoklarını piyasaya etap etap yansıtan perakende sektörü, 4. çeyrekte en az yüzde 5’lik bir küçülme bekliyor.

Perakende sektörüne kira muafiyeti geliyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründeki kira sorununun altını çizerek kira muafiyeti sunacak yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını beklediklerine dikkat çekti.

2020'de perakende sektörü ne oldu?

Perakende analitiği şirketi REM People 2020 yılı için perakende sektörü hakkında rapor yayınladı. Rapora göre perakende sektörü Mart ayında pandemiyle tanışması nedeniyle fırtınadan geçti.

IT Retail’de perakende sektörüne özel çözümler tanıtıldı!

Perakende sektöründeki şirketlerin BT yöneticileri arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı hedefleyen “IT Retail” organizasyonu 25 Şubat Salı günü gerçekleşti…

Piyalepaşa İstanbul’un Alışveriş Sokağı perakende sektörüne tanıtıldı! 

Perakende sektörünün önde gelen temsilcilerine,Türkiye’nin en köklü markalarından Polat’ın hayata geçirdiği Piyalepaşa İstanbul projesinin 120 mağazadan oluşan Alışveriş Sokağı’nı tanıtıldı..

ÖTV 'nin kaldırılması perakende sektörüne yaradı!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel perakende sektörünün bu yıl geçen yıla göre daha iyi gittiğini vurguladı. Öncel "ÖTV’nin kaldırılması perakendeye büyük bir dinamizm kazandırdı" dedi.

Özyurtlar İnşaat, AVM ve yapı market sektörüne giriyor!

İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği konut projelerinin ardından perakende sektörüne giren Özyurtlar İnşaat, Nmerkez Outlet ile alışveriş merkezi sektöründe, Neyzen ile yapı market alanında büyümeyi hedefliyor

En çok işe alım perakende sektöründe bekleniyor!

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'ne (PERYÖN) göre, bu yıl en çok işe alım perakende sektöründe beklenirken, ilaçta işten çıkarmalar olacak...

Hakmar inşaat sektörüne girdi!

23 süpermarketi ve 310 discount şubesiyle gıda perakende pazarının önemli oyuncularından biri olan Hakmar Şirketler Grubu, inşaat sektörüne giriyor. Pendik'te 100 milyon TL'lik yatırımla 600 konutluk bir projeye başladı.

2015'te perakende sektörü istihdamı 300 bin kişi artacak!

Birleşmiş Markalar Demeği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, 2015'te perakende sektöründe istihdamın 300 bin kişi artarak 3.3 milyona çıkacağını söyledi. Doğan, " Perakendede ciro beklentisi ise 380 milyar dolar" dedi...

Levent Süt inşaat sektörüne giriş yaptı!

Gıda lojistiği alanında Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'te 2 bin 652 noktaya, 20 ana bayilik ve distribütörlük hizmeti veren Levent Süt, 'Ali Kılçık' markasıyla da inşaat sektörüne giriş yaptı.

Mermerciler inşaat sektörüne yöneldi!

Komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar ve başta Çin gibi birçok ülkede görülen ekonomik daralmalar nedeniyle mermer ihracatında küçülme yaşanınca, sektör yeni pazarlara ve inşaat sektörüne yöneliyor.

Doğanlar Holding enerji sektörüne giriyor!

Doğanlar Holding mobilya, inşaat ve gıdadan sonra enerji sektörüne giriyor. 2015'te 250 milyondolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapmaya hazırlanan şirket, Troypark AVM'yi de 30 Ocak'ta açacak.

Hasan Rahvalı'nın oğulları yeni yılda inşaat sektörüne giriyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı'nın oğulları Burak ve Fatih Rahvalı yeni yılda inşaat sektörüne giryorlar. Rahvalı kardeşler, inşaat işinde en iyisini yapmaya odaklandıklarını söylüyor.

Perakende sektörü ne olacak 2019 Haberi

Perakende sektörü ne olacak 2019

Sözcü gazetesinden Sayime Başçı'nın haberine göre, yılın ilk 9 ayında gelen rekor büyümelere rağmen enflasyon, kur ve düşen alım gücü sarmalına giren perakende, büyüme trendinin de sonuna geldi. Şimdiye kadar yaşanan kur artışlarını fiyatlara bir anda yansıtarak piyasayı sarsmadıklarını söyleyen sektör yetkilileri, ya satış düşüşü ya da fiyat artışı arasında bir tercih yapma noktasına geldiklerini belirtiyor. Düşen alım gücü ve artan fiyatlar sebebiyle sektör 4'üncü çeyrekte en az yüzde 5'lik daralma beklerken, konkordato başvurularının artması halinde ise büyük bir işsizlik ve kepenk kapama dalgası bekleniyor.

TÜKETİM DARALACAK

Bünyesinde kozmetik, mobilya, teknoloji perakendesi alanlarında faaliyet gösteren şirketleri barındıran Kategori Mağazacıları Derneği (KMD) üyeleri, ürün portföyü sebebiyle ithalat vergilerinden ve kurdaki dalgalanmalardan en çok etkilenen şirketler arasında bulunuyor. Bugünkü ekonomik tablo karşısında...