25 / 04 / 2024

perakendeciler avm kararı

perakendeciler avm kararı

Alışveriş merkezlerinin (AVM) 11 Mayıs tarihinde yapacakları açılış için geri sayım devam ederken perakendeciler ve AVM yatırımcıları da yeni döneme hazırlanıyor.

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM ve perakendeciler arasında 'kira' kavgası!

AVM ve perakendeciler arasında oluşan kira sorunlarının önüne geçilmesi için gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi. BMD ve AYD üyeleriyle görüşen Albayrak'ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar heyecanla bekleniyor.

AVM ve perakendeciler arasındaki sorunlar çözülecek mi?

Sabah gazetesi yazarı Şelale Kadak bugünkü yazısında AVM ve perakendeciler arasındaki anlaşamamazlığı kaleme aldı. İşte Kadak'ın "Şu anda C ve D alışveriş yapıyor" başlıklı o yazısı...

Ahmet Davutoğlu: AVM'lerin açılması, gözden geçirilmesi gereken bir karar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle ilgili alışveriş merkezlerinin (AVM) açılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı.

Panora AVM 1 Haziran'da kapılarını yeniden açıyor!

Panora GYO portföyümüzde bulunan Panora AVM'nin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren yeniden hizmete açılmasına karar verildi.

Yüzde 40 ciro açıklaması biraz komik olmuş, AVM’lerde henüz açılan mağaza çok az!

AVM’lerin ilk gün kalabalık olması AVM yatırımcıları ile perakendeciler arasında polemiğe sebep oldu...

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!

AYD’nin mayıs ayında kira alınmaması hakkındaki tavsiye kararı, kimi AVM’lerce kredi borçları gibi giderler nedeniyle kabul edilmedi. Markalar ise bu noktada tazminatsız çıkış hakkı talep ediyor. Hatta birçok markanın, e-ticaret ve cadde mağazaları açtığı görülüyor. 

Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi ve tahliye davası!

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında kira tartışmaları ortaya çıkıyor. Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi başlatılacak.

AYD'den AVM'lerin alacağı önlemlerle ilgili tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleri hakkında tavsiye kararı verildi.

AVM yatırımcısı ve dükkanlar normale dönüşü konuşuyor: 'Finansman desteği lazım'!

Alışveriş merkezlerinin (AVM) 11 Mayıs tarihinde yapacakları açılış için geri sayım devam ederken perakendeciler ve AVM yatırımcıları da yeni döneme hazırlanıyor.

AVM ve züccaciyeciyeler 1 Mayıs’ta kademeli olarak açılıyor!

Türkiye'nin koronavirüsle mücadele ettiği şu süreçte yeni karar kapsamında 11 Mayıs ve 1 Haziran’da AVM’lerin ve züccaciye dükkanlarının kapıları kademeli olarak artacak.

perakendeciler avm kararı Haberi

perakendeciler avm kararı

Alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs 2020 tarihinde yapacakları açılış için geri sayım devam ederken perakendeciler ve AVM yatırımcıları da yeni döneme hazırlanıyor.

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre sektörün önde gelen kuruluşları bu dönemde alınması gereken önlemleri sıralıyor ve taleplerini belirtiyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrasında Bilim Kurulu ve Ticaret Bakanlığı’nın talimatlarına uyulması ve gerekli önlemlerin alınmasıyla beraber 11 Mayıs tarihine  AVM’lerin kademeli açılabileceğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ramazan’da olduğumuz da gözetilerek mağazalarını açan perakendecilerin 11 Mayıs - 1 Haziran 2020 tarihlerinde, 11.00 - 19.00 saatleri arasında faaliyet göstermesine izin verilebilir. 1 Haziran itibariyle normal açılış saatine dönülür. Bu tarihte açamayan perakendecilere 1 Haziran’a kadar kolaylık sağlanabilir.

Geç açıldığı iddiasıyla herhangi bir yaptırım uygulanmamalı. Halihazırda açık olan market...