24 / 04 / 2024

Perlit tasarruf

Perlit tasarruf

İnşaat, tekstil, sanayi gibi birçok alanda kullanılan perlitin en az altın kadar değerli bir maden olduğunu belirten Erper Perlit Maden İşletmesi kurucusu Düzgün Ürün, perlit ile inşaatta çimento ve kireç tasarrufu sağlandığını kaydetti.

İzocam Dünya Tasarruf Günü'nde sıfır enerji binalara dikkat çekiyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Dünya Tasarruf Günü, enerjisinin dörtte üçünü ithal eden ülkemiz için ayrı bir öneme sahip…

Konut hesabı uygulaması, en verimli tasarruf araçlarından!

Dişinizden tırnağınızdan artırarak köşeye ayırdığınız küçük birikimleriniz, hükümetin aldığı son kararlar sayesinde, devlet destekli tasarruf araçlarıyla katlanarak büyüyor.

Eski binalarda enerjiden 2 milyar dolar tasarruf edilebilir!

Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Levent Taşkın: "Türkiye'deki eski binaların hepsinde akıllı ve enerji verimliliği yüksek ısıtma-soğutma sistemleri kullanılsa yılda 2 milyar dolar tasarruf edilecek." dedi.

Pronet'ten ısınma giderlerinde yüzde 40 tasarruf sağlayan çözüm!

Pronet Plus ile sunduğu çözümlere Akıllı Termostat’ı da ekledi. Akıllı Termostat ile kullanıcılar, ev ya da işyerlerindeki kombilerini uzaktan açıp kapatabiliyor, ısı seviyesini ayarlayabiliyor ve bu sayede ısınma giderlerinde yüzde 40’lara varan tasarruf sağlıyor.

Konut hesabı, tasarruf anlamında çok önemli bir uygulama!

Konut hesabı, çeyiz hesabı gibi düzenlemelerin tasarruf alışkanlığını, tasarruf kültürünü artırmayı amaçladığını vurgulayan Şimşek, tasarrufların artırılması, israfın engellenmesinin üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir husus olduğunu kaydetti.

Özyeğin Üniversitesi ScOLa binası 200 bin dolar tasarruf sağlayacak!

Geleceğin şehirlerinde binalar da akıllanarak, enerji ve kaynakların daha tasarruflu kullanılmasını sağlayacak. Özyeğin Üniversitesi kampüsündeki ScOLa binası da yıllık 200 bin dolarlık tasarruf sağlayarak, geleceğin trendlerine ışık tutuyor.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Konut Tasarruf Hesabı uygulamasını olumlu buluyoruz!

Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, 26 Ağustos 2016 tarihinde itibaren başlayan devletin vatandaşa 15 bin TL'ye kadar destek vereceği 'Konut Tasarruf Hesabı' uygulamasını değerlendirdi.

Bankacılardan hükümete Yapı Tasarruf Sandığı önerisi!

Bankacılar, vatandaşın tasarruflarını artırması ve kolay ev sahibi olabilmesi için hükümete Yapı Tasarruf Sandığı’nı önerdi. Yapı Tasarruf Sandığı, konut edinmeyi kolaylaştırıyor.

Rockwell Automation’ın yeni sistemi ile yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Yeni AADvance Eurocard Sistemi ile proses mühendisleri donanım boyutundan yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Yeni geliştirilen sistem deniz altı uygulamaları için tasarlanmış ilk proses güvenlik sistemlerinden birisi.

Kale Mantolama ile yüzde 50’ye varan tasarruf!

Her türlü iklim ve olumsuz hava koşullarına karşı 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Perlit inşaatta yüzde 40 tasarruf sağlıyor!

İnşaat, tekstil, sanayi gibi birçok alanda kullanılan perlitin en az altın kadar değerli bir maden olduğunu belirten Erper Perlit Maden İşletmesi kurucusu Düzgün Ürün, perlit ile inşaatta çimento ve kireç tasarrufu sağlandığını kaydetti.

Aydınlatma sektöründe tasarruf ön plana çıktı!

Son yapılan elektrik zamlarından sonra tasarruf öne çıktı. Aydınlatma sektöründe tasarruf avantajıyla öne çıkan LED ampullerin günlük 10 saatlik ortalama kullanımıyla tüketicilere 5 yılın sonunda maliyeti 55 TL oluyor.

Perlit tasarruf Haberi

Perlit tasarruf

İnşaat, tekstil, sanayi gibi birçok alanda kullanılan perlitin (gözenekli camsı volkanik bir kayaç) en az altın kadar değerli bir maden olduğunu belirten Erper Perlit Maden İşletmesi kurucusu Düzgün Ürün, perlit ile inşaatta çimento ve kireç tasarrufu sağlandığını kaydetti. Perlitin, agrega olarak kullanıldığında yüzde 40'a varan çimento ve kireç tasarrufu sağladığım ifade eden Düzgün şu bilgileri verdi: "Perlit, sıvada, şapta, duvarda, su izolasyonunda, her çeşit beton yapı elemanlarında kullanıldığında ses, ısı ve yangın yalıtımı sağlıyor. Perlit kullanılan yapı elemanları bin alan yazın serin, kışın sıcak tutar. Yüksek ısıya dayanıklı bu ürün, özellikle nem oranının yüksek olduğu bölgelerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Asitler ve bazlardan da etkilenmeyen perlit, organik madde içermediği için yosun tutmamakta ve küf oluşturmamaktadır. Ayrıca hafif olması nedeni ile depreme...