19 / 04 / 2024

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmaris depremiyle ilgili olarak depremin çok derinde meydana geldiğini, Marmaris'i etkilemeyeceğini ama risk oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Süleyman Pampal ise yeni bir bölge için yeni bir deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

SON DAKİKA! Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem! 4 şiddetinde deprem oldu!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem oldu. Saat 02.22’de Akdeniz’de meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremin ardından, 02.50’de de 4 Ege Denizi’nde 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş’ta peş peşe deprem!

6 Şubat deprem felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta peş peşe depremler meydana geldi. Önce akşam 19.25’te yaşanan 4.2 şiddetindeki depremin ardından gece 03.29’da da 3.1 şiddetinde deprem oldu.

SON DAKİKA! Malatya ve Adıyaman’da peş peşe deprem! İki il birden sallandı!

6 Şubat depremlerinin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ederken, az önce yine Malatya ve Adıyaman’da peş peşe artçı sarsıntı meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, önce Malatya’da 3.7 şiddetinde ve daha sonra Adıyaman’da 3.3 şiddetinde iki artçı sarsıntı yaşandı.

SON DAKİKA! Akdeniz’de ve Çanakkale’de peş peşe 3 deprem!

6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ederken, ülkenin farklı yerlerinde de küçük ve büyük çaplı depremler meydana geliyor. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz’de ve Çanakkale’de peş peşe deprem oldu.

Son dakika: Peşe peşe deprem! 2 dakika arayla 2 deprem oldu! 

Son dakika AFAD tarafından açıklanan bilgiye göre Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi'nde 10.57'de 3.9 ve 10.59'da ise 3,5 büyüklüğünde peş peşe 2 deprem meydana geldi.

SON DAKİKA: 1 saatte peş peşe 5 deprem oldu! Az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu?

Son dakika, son bir saat içinde peş peşe 5 deprem meydana geldi. Peki, Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! Malatya ve Kahramanmaraş’ta peş peşe deprem!

6 Şubat deprem felaketinin ardından bölgede küçük ve büyük şiddette çok fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Bu kapsamda, yarım saat içinde Kahramanmaraş ve Malatya’da yine peş peşe artçı sarsıntı yaşandı.

Son dakika! İki dakika arayla peş peşe iki deprem oldu!

Son günlerde sık sıklıkla yaşanan depremlere yenileri eklenmeye devam ediyor. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre 17.36’da Kahramanmaraş’ta ve 17.38’de ise Gaziantep’te peş peşe iki sarsıntı birden meydana geldi.

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

Son dakika! Türkiye peş peşe sallandı!

Türkiye'de peş peşe deprem yaşandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesi ve Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4.2 şiddetinde depremler meydana geldi...

Malatya'da peş peşe iki deprem! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Stres yüklenmesinden şüphe ettiğimiz fay!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamalarında Malatya'da bu sabah peş peşe iki deprem meydana geldiği belirtildi. Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe açıklandı: Tazminat istenebilir! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde 11 şehirde binlerce bina kullanılamaz hale geldi, pek çok yapı da hasar gördü. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe açıklandı: Tazminat istenebilir! 

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor Haberi

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor

Muğla Marmaris'i 5,2 ile sallayan deprem, uzamanlar tarafından değerlendirildi. Milliyet'te yer alan habere göre, Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgenin geçmişini de hatırlattı, çok fazla depremin yaşandığını söyledi. Deprem yerin 61 kilometre derinliğinde meydana gelmişti. Pampal bu sebeple yıkıcılığının düşük olacağını belirtti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy da depremin derinliğine değinerek, bu derinlikte bir depremin Marmaris'i etkilemeyeceğini dile getirdi. Fakat yeri dolayısıyla riskli olduğunu söyledi.

Önce Elazığ, sonra Manisa şimdi de Marmaris. Peki, bu peş peşe meydana gelen depremler ne anlam taşıyor? Süleyman Pampal, Doğu Anadolu'da Erzincan-Karlıova arasına dikkat çekerek "Bazen böyle belli bir zaman aralığında oldukça fazla deprem olabilir. Zaman zaman bu sıklık azalabilir ama Genel anlamda Türkiye'nin aktivitesi böyle. Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu fayı kırılmadı. O kırılırsa daha büyük bir yıkıcı deprem bekliyoruz. Ama...