26 / 04 / 2024

Petlim hisseleri Goldman Sachs

Petlim hisseleri Goldman Sachs

Petkim, Petlim Limancılık A.Ş.’de sahip olduğu hisselerin devri konusunda Goldman Sachs’a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını açıkladı. Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılacak...

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Goldman Sachs'tan korkutan faiz tahmini! 

Goldman Sachs, Türkiye'ye has tahminlerini yeniledi ve ekonomi politikalarını yönetecek kişilerin "tamamen geleneksel" yöntemleri kabullenmesi halinde faiz seviyeleriyle alakalı beklentilerini açıkladı. Bu da yüzde 40 seviyesinde bir faizi tahmin ediyor.

Goldman Sachs’tan korkutan dolar tahmini!

ABD’li yatırım Bankası Goldman Sachs, seçim sonrası Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Yatırım yapmadan önce bankanın 3, 6 ve 12 aylık dönemler üzerinden yaptığı tahminleri mutlaka okuyun.

Piyasalarda Mehmet Şimşek rüzgarı! Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs dolar tahminini güncelledi!

Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, seçimin ardından Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Banka Dolar/TL kurunun 12 ay sonra 28 liraya yükseleceği tahmininde bulundu.

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

Borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, Mayıs'ta borsada kaybettirirken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri pozitif ayrıştı.

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7'nin üzerine çıktı

Ford Motor Co hisseleri, ABD'li 2 numaralı otomobil üreticisinin elektrikli araç sahiplerinin Kuzey Amerika'daki rakip Tesla Inc'in şarj istasyonlarına erişmesine izin veren bir anlaşmayı duyurmasının ardından Cuma günü %7'den fazla arttı.

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Video oyunlarında kullanılan çipleriyle tanınan Nvidia, son yıllarda veri merkezi pazarına yöneldi. Veri merkezi çip işi, 29 Ocak'ta sona eren mali yılda şirketin gelirinin %50'den fazlasını oluşturdu ve şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık kazanca ulaştırdı.

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

Petlim hisseleri Goldman Sachs Haberi

Petlim hisseleri Goldman Sachs

PETKİM’in yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş.’ye dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs ortak oluyor.


Yapılan ön anlaşma ile Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor.


Petkim, Petlim Limancılık A.Ş.’de sahip olduğu hisselerin devri konusunda Goldman Sachs’a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını açıkladı. Ayrıca, yapılacak sözleşmede Goldman Sachs’ın bir zarara uğramaması için ilgili hisseleri SOCAR Türkiye’ye satma hakkı da yer alacak. Hisse devir işleminin tamamlanması, hukuki inceleme sürecinin ardından nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasıyla son bulacak. 


AKBANK İLE ÖN ANLAŞMA


SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, “Dünyanın en büyük yatırımcılarından birinin liman şirketimize ortak olması, projemizin ekonomisinin ve değerinin tescili anlamına geliyor. Liman yatırımımızın proje finansmanı kapsamında da ön anlaşmasını Akbank ile imzaladık. Akbank ile imzalanan term-sheet...