27 / 04 / 2024

Petlim hisseleri kime satılıyor

Petlim hisseleri kime satılıyor

Petkim, Petlim Limancılık A.Ş.’de sahip olduğu hisselerin devri konusunda Goldman Sachs’a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını açıkladı. Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılacak...

GYO hisseleri alternatif yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul’da tüm endeksler yükselmeye başladı. Birçok hissenin iskontolu olduğu borsada gayrimenkul yatırım ortaklığı hisseleri, ev almak isteyenler için basamak oldu.

Sitede ortak gider kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir sitede denetçiyim. Sitede muhtelif giderler var elbet ama problem bunlardan hangisinin kiracıya hangisinin mal sahibine ait olduğu. Örneğin asansör gideri kime ait?' sorusunu yanıtladı.

Çimento hisseleri '100 bin konut projesi'nden destek buldu!

Çimento şirketlerinin hisseleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün müjdelenen “Her Yıl 100 bin Sosyal Konut” projesinden destek buldu.

Sitede belediyeye ait alan varsa sorumluluk kime ait olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitemiz içinde belediyeye ait alanlar ve yollar var. Belediyeye ait alanda da havuz var ve sitemiz ecrimisil ödeyerek bu yeri kullanıyor. Buralarda bir kaza olduğunda sorumluluk kime ait olacak?' sorusunu yanıtladı

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Bina dış cephe temizliği masrafı kime ait?

Bina dış cephe temizliği söz konusu ise bu masraflar kime ait olmalıdır? Kiracıyı mı yoksa ev sahibini mi ilgilendirir?

Karmen Yapı'nın hisseleri 13.9 milyon TL'ye Metal Gayrimenkul'e satıldı!

Metal Gayrimenkul'ün KAP'a yaptığı açıklamaya göre: Karmen Yapı A.Ş'nin hisseleri 13 milyon 951 bin TL'ye Metal Gayrimenkul'e satıldı.

Karmen Yapı'nın hisseleri 22.3 milyon TL'ye Metal Yapı Konut'a satıldı!

Metal Gayrimenkul A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Karmen Yapı'nın hisseleri 22.3 milyon TL'ye Metal Yapı Konut'a satıldığı bildirisi yayınlandı.

Site yönetimi kime aittir?

Site yöneticisi, toplu yapı temsilciler kuruluna katılan yönetici ve temsilcilerin, yönettikleri ve temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısı oranında kullandıkları oylar ile belirleniyor. Peki, site yönetimi kime aittir?

Çıplak mülkiyet kime, ne şekilde geçer?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Çıplak mülkiyet kime, ne şekilde geçer?'' sorusunu yanıtladı.

Petlim Konteyner Terminali'nde ikinci faz inşaatı bitti!

450 milyon dolar yatırım ile hayata geçen Petlim Konteyner Terminali’nin ikinci fazının inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.

Artvin Arhavi'deki sahil dolgu alanı kime ait?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Yıldırım'a Artvin'in Arhavi ilçesindeki sahil dolgu alanının kullanım hakkının kime ait olduğunu sordu..

Metal Gayrimenkul'den Karmen Yapı hisseleri ödemesi hakkında açıklama!

Metal Gayrimenkul, Karmen Yapı'ya hisseleri için yapılan ödemeler hakkında KAP'a açıklama yaptı. İşte o açıklama..

Petlim hisseleri kime satılıyor Haberi

Petlim hisseleri kime satılıyor

PETKİM’in yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş.’ye dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs ortak oluyor.


Yapılan ön anlaşma ile Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor.


Petkim, Petlim Limancılık A.Ş.’de sahip olduğu hisselerin devri konusunda Goldman Sachs’a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını açıkladı. Ayrıca, yapılacak sözleşmede Goldman Sachs’ın bir zarara uğramaması için ilgili hisseleri SOCAR Türkiye’ye satma hakkı da yer alacak. Hisse devir işleminin tamamlanması, hukuki inceleme sürecinin ardından nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasıyla son bulacak. 


AKBANK İLE ÖN ANLAŞMA


SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, “Dünyanın en büyük yatırımcılarından birinin liman şirketimize ortak olması, projemizin ekonomisinin ve değerinin tescili anlamına geliyor. Liman yatırımımızın proje finansmanı kapsamında da ön anlaşmasını Akbank ile imzaladık. Akbank ile imzalanan term-sheet...