28 / 03 / 2024

Petroldeki yükseliş kimleri etkiliyor

Petroldeki yükseliş kimleri etkiliyor

Piyasalar, İstanbul'daki terör saldırısı, beklentileri aşan enflasyon ve OHAL'in uzatılmasının etkisiyle 2017'ye satış dalgasıyla girdi. Bu arada petrol fiyatlarındaki artış da dikkat çekiyor.

Petrol fiyatlarında 'Aksa Tufanı' rüzgarı! Brent petrolde yükseliş sürüyor! Brent petrol bugün ne kadar oldu?

7 Ekim Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonucu brent petrol varil fiyatı bir anda 88,15 dolara yükseldi. Petroldeki yükseliş haftanın üçüncü gününde de devam ediyor. Brent petrol bugün ne kadar oldu? 11 Ekim 2023 Çarşamba brent petrol fiyatı...

Dolar 2022 yılının ilk işlem gününde yükselişte!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen döviz kurları 2022 yılının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 13,50 liradan işlem görüyor.

Dolar güne yükselişle başladı!

Döviz kurları, yeni haftanın ilk işlem gününe yüzde 6'nın üzerinde yükselişle başlarken bu sabah da yaklaşık yüzde 1 civarı yükselişte.

Dolar ve euro tekrar yükselişe geçti!

Milyonların yakından takip ettiği dolar/TL, geçtiğimiz hafta sert düşüş yaşarken yeni haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı...

Kripto paralar Noel'de yükselişe hazırlanıyor!

Son zamanlarda yeniden yükselişe geçen kripto paralar Noel'de ralliye hazırlanıyor. 

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de son bulması bekleniyor!

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de sona ermesinin beklendiğini duyurdu.

İnşaat sektörü dövizdeki yükselişten nasıl etkilendi?

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yalçın, döviz kurlarında meydana gelen yükseliş nedeniyle sektörün sıkıntılı süreçlerden geçebileceğini dile getirdi. 

Yeni Yükseliş İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Yükseliş İnşaat Limited Şirketi Büyükçekmece’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Bachal Muhammad tarafından kuruldu.

Dolar güne yükselişle başladı!

Dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 12,87 seviyelerinde işlem görüyor.

İnşaat maliyetleri dövizdeki yükselişten nasıl etkilenecek?

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, döviz kurlarında yüzde 30’a yakın oranda kaydedilen yükseliş sebebiyle yarı mamul ve malzeme satan firmalardan teklif almakta zorlandıklarına dikkat çekti. Babacan, inşaatların durma noktasına geleceğini belirtti.

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Nefesler kesildi: Altın yükselişte!

Altın fiyatları yeni haftaya yukarı yönlü başladı. Altın fiyatları aralıksız her gün yükselişine devam ederek rekor kırdı. Bugün ise gram altın güne 653 liradan başlarken, çeyrek altın ise 1040 liradan işlem görüyor.

Petroldeki yükseliş kimleri etkiliyor Haberi

Petroldeki yükseliş kimleri etkiliyor

Piyasalar, İstanbul'daki terör saldırısı, beklentileri aşan enflasyon ve OHAL'in uzatılmasının etkisiyle 2017'ye satış dalgasıyla girdi. Bu arada petrol fiyatlarındaki artış da dikkat çekiyor. Bu artışın üretimde girdi olarak petrol ve türevlerini kullanan Aksa Akrilik, Kordsa, Petkim, Aygaz, Tüpraş, THY, Pegasus ile canı, çimento ve gübre şirketlerinin performansım etkileyeceği hesaplanıyor. 


20l6'yı son iki ayın en yüksek seviyesi olan 78.139'dan kapatan BlST100 Endeksi, 2017'ye değer kaybederek 77.754'ten başladı. Geçen hafta boyunca satış baskısı devam etti ve endeks 76.144'e kadar geriledi. İstanbul'da yılbaşı gecesi yaşanan terör saldırısı endekse satış dalgası getirip kuru yükseltirken. 2016 için yüzde 7,5 dolayında beklenen enflasyonun yüzde 8,53 olarak gerçekleşmesi de bu dalgayı şiddetlendirdi. OHAL'in 19 Ocak itibarıyla üç ay daha uzatılması haberi de aşağı yönlü trendi devam ettirdi....