18 / 04 / 2024

peyzaj mimarları iş alanları

peyzaj mimarları iş alanları

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby yaptığı açıklamada yapılan yasal düzenlemelerle kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğduğunu söyledi.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlara müjde! Zam ve tazminatla ilgili karar geldi! 

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda, bu statüde olan peyzaj mimarı ve iç mimarlar zam ve tazminat kapsamına dahil edildi. İşte detaylar...

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Kübra Kökçe Peyzaj Ve İç Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kübra Kökçe Peyzaj Ve İç Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan'da Kübra Kökçe tarafından kuruldu.

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

peyzaj mimarları iş alanları Haberi

peyzaj mimarları iş alanları

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Darby, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı alanındaki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede geçen sene yapılan yasal düzenlemelerle Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunlarına yeni iş sahaları açılacağını aktardı. Darby, bu düzenlemelerin “İmar planlarına ek olarak Kentsel Tasarım Rehberi hazırlama ve yapılan her şehir planında peyzaj mimarının da imzasının aranması" olduğunu belirtti.

Dilek Darby, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 30/7’inci maddesinde “Kentsel tasarım projesi doğrultusunda … uygulamaya yönelik kılavuz ve tavsiye niteliğinde kararları içerecek şekilde Kentsel Tasarım Rehberi hazırlanması gerekir” ifadelerinin yer aldığını da söyledi.

İmar Kanunu’nun 8/ğ maddesinde de “köy...