19 / 04 / 2024

piyasa

piyasa

Bu hafta dolar, euro, borsa, altın grafiğini etkileyecek verilerin başında Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı var. İngiltere'de ve Almanya'dan gelen enflasyon ve dış ticaret rakamları ile Asya'dan gelecek veriler de piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

ABD’den petrol piyasasını altüst edecek haber

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, Amerika Birleşik Devletleri'nin piyasaya günde 1 milyon adet varil petrol salma süresinin bu ay içinde bitmesini takiben stratejik rezervden yeni petrol salınmayacağını duyurdu.

Gedik Yatırım’dan piyasaları hareketlendiren hamle

Gedik Yatırım, 327 milyon 600 bin Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesine 177 milyon 400 bin Türk Lirası daha ekleyerek 505 milyon Türk Lirası’na çıkardı. Şirketin ana hissedarı olan Inveo Yatırım Holding'in 301,1 milyon TL’yi bugün sermaye avansı olarak ödediği açıklandı.

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekonomi profesörü Hurşit Güneş'e göre resesyon riski nedeniyle ABD Merkez Bankası Fed, bir süre sonra sıkı para politikasını gevşetme yoluna gidecek. Güneş'in Türkiye ile ilgili öngörüleri ise hiç de iç açıcı değil.

Altın yine düşüşlerde… Gidişat ne olacak?

Altın haftayı düşük seyirde sürdürüyorken cuma günü, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 artışla 1.002 liradan tamamladı.

2022’de akıllı telefon sevkiyatları yüzde 6,7 oranında düştü!

Sevkiyatların azalmasına sebep olarak rekor düzeydeki enflasyon oranları, dünya genelinde yaşanan bölgesel çatışmalar ve diğer makroekonomik sıkıntılar gösteriliyor. Piyasalar ne yapacaklarını bilemezken çeşitli adımlar atılıyor. İşte haberin devamı…

Kredi muslukları açılacak

Yılbaşından itibaren ikinci el konut ve bireysel krediler ile yatırım ve istihdama dönük kredileri kapsayan 300 milyarlık liralık bir paketle piyasaların rahatlatılması bekleniyor.

Dolarda son durum ne? Dolar kaç lira oldu?

Türk Lirası’nın tarihi değer kaybının ardından yatırımcılar tarafından 13 Ağustos Cumartesi gününün dolar kuru araştırılıyor. İnişli çıkışlı bir seyirde olan dolar/TL’nin güne nasıl başladığı merak konusu. Peki, bugün dolar ve euro ne kadar?

"Dolarda 19 Liraya Hazır Olun!’’ Piyasa uzmanı Selçuk Geçer uyardı..

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer sık sık altın ve dolar kuruna ait görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Kendi YouTube kanalından videolar yayınlayarak piyasaya ait yorumlarda bulunan Geçer, dolar kuruna ait yeni bir video paylaştı.

Dolar 18,50 TL’yi aşacak mı? Uzmanlar doların gidişatını açıkladı…

Dolar kurundaki artış devam ederken uzmanlardan da Doların gidişatına yönelik çeşit çeşit yorumlar geliyor. Uzmanlar bundan sonra olabilecekleri değerlendirdi.

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

Altın ve dolar piyasasında yaşancak büyük tufan ne zaman kopacak. Piyasaların yakından takip ettiği bir isim olarak son dönemde ismi ön plana çıkan İslam Memiş, altın ve dolar alacaklara çok çarpıcı uyarılar yaptı.

Bu haftanın en çok kazandıranı ne oldu? İşte piyasalarda çok konuşulacak son durum

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama %2,12, avro/TL % 0,69 değer kaybı yaşanırken, dolar/TL % 0,99 ve altının gram satış fiyatı ise % 2,82 değer kazandı. Ayrıca piyasaların kapanmasına doğru dolar, euroyu geride bıraktı.

Dolar, altın ve euro için piyasaların beklediği ABD enflasyon verisi zirve yaptı! Piyasalar nasıl etkilenecek?

Dolar, Euro ve altın için piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Yurt içindeki dolar ve altın fiyatlarını çok yakından ilgilendiren en kritik veri ABD’den geldi. Peki piyasalar nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Bakır, alüminyum, çinko ve kalayda ABD-Çin hareketliliği

İngiltere’de bakır fiyatları, Çin’de korona virüs kapanmalarının gevşemesi ve ABD’nin tarifeleri kaldırma ihtimalinin Pekin’de güveni artırmasıyla bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Üç ay vadeli bakır %2,1 artarak 9.695 dolar/tondan işlem gördü.

FED faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?

FED'in faiz kararı merakla beklenirken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Fed faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?" diyerek bu sorunun yanıtını verdi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketler!

BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,53 düşüşle başladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketleri açıkladı.

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek 10 şirket!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,12 kazançla 7.628,73 puandan tamamladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek 10 şirketi açıkladı.

Piyasa Kurdu sordu, vatandaşlar yanıtladı: 1 milyon TL paranız olsa neye yatırırsınız? 

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Piyasa Kurdu "1 milyon TL paranız olsa neye yatırırsınız?" diye sordu. İşte söz konusu paylaşım ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Serbest piyasa fındık fiyat listesi! Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu?

Serbest piyasa fındık fiyat listesi merak ediliyor. Genel olarak artış gösteren fındık fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları kaç lira? 4 Ekim 2023 fındık fiyat listesi.

Bakanlık harekete geçti! Piyasa bozucu faaliyetler konusunda şok denetim!  

Piyasa bozucu faaliyetleri yakından izleyen Ticaret Bakanlığı, 2023 başından bu yana 37 bin 307 adet firma nezdinde 1 milyon 29 bin 928 adet ürüne ilişkin fiyat etiketi denetimi yapılarak mevzuata aykırı olduğu belirlenen 23 bin 648 adet ürüne yönelik işlem yaptı. 

Gram altın bu tarihte 1.800 lira olacak! Piyasa uzmanı bir bir sıraladı: Altın yatırımcıları hemen bakın! 

'Altın fiyatları yükselecek mi?, Gram altın ne olacak?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altının ne kadar olacağını açıkladı. İşte altın fiyatları için beklentiler...

Altına kota uygulaması resmen başlıyor... Piyasa karışacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından altına kota geliyor. Piyasa karışacak. İşte detaylar...

TMO'ya piyasa fiyatlarını yükseltme çağrısı! TZOB Başkanı açıkladı: Buğday ve arpa fiyatları piyasada düşük!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TMO'nun acilen etkili alım politikasını güçlendirerek piyasada hakimiyeti sağlaması gerektiğine dikkat çekti ve "TMO hızlı alım ve erken ödeme yaparak piyasa fiyatlarını yükseltmelidir" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Ne zaman altın alalım? sorusuna net yanıt Altın ve piyasa uzmanı Şirin Sarı'dan geldi! Bu rakamı gören kaçırmasın

Son günlerde ani iniş çıkış sergileyen altın fiyatlarında sular durulmuyor. Yatırımcılar ise ne zaman altın alalım? sorusunu araştırıyor.  Altın ve piyasa uzmanı Şirin Sarı'dan altın alımı için rakam açıklaması geldi. Bu rakamı gören kaçırmasın...

Apple'ın piyasa değeri yeniden yükselişte! 3 trilyon dolar bandını aştı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın piyasa değeri yeniden yükselmeye başladı. Şirketin değeri 2022 Ocak ayından beri ilk defa 3 trilyon dolar eşiğini aştı.

piyasa Haberi

piyasa

Piyasalar bu hafta öncelikle Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararına odaklanacak. MB'nin faiz kararının yanı sıra bütçe, konut fiyatları, yurt dışı üretici fiyatları, tüketici güven endeksi gibi veriler takip edilecek. ABD’de sanayi üretimi, konut başlangıçları, Almanya’da üretici fiyatları, ZEW endeksi, Çin’de faiz kararı, GSYH, sanayi üretimi, perakende satışları, Euro Bölgesi, İngiltere ve Japonya’da enflasyon verileri yurtdışı piyasalarda öne çıkan ve yurt içinde de takip edilecek verilerin başında geliyor.

Haftanın ilk gününde Merkez Bankasının kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklanacak. Türkiye'nin borç stoğu en riskli konulardan biri olarak öne çıkarken en son açıklanan rakam 134,6 milyar dolar seviyesindeydi. Aynı gün Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe denge tablosunu açıklayacak. Aynı gün yurtdışı piyasalarda ise Çin'den gelecek veriler etkili olacak. ABD'de ise New York Fed imalat endeksi takip edilecek.

Haftanın ikinci...