25 / 04 / 2024

piyasalarda faiz krizi

piyasalarda faiz krizi

Amerika'da mortgage krizine bağlı olarak başlayan ve global piyasaları alt üst eden dalganın boyu, Türkiye'de AKP'ye açılan kapatma davasıyla büyüyünce, konut kredi faizlerinde artış gündeme geldi. Şubat ayı ortasında dış dalganın etkisiyle yüzde 1.45 sev

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

JP Morgan’dan resmen kıyamet senaryosu: ‘Dünya, Amerika’nın yüzde 7 faiz oranına hazır olmayabilir’

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’sundan yeni uyarı geldi: “Amerika’da faiz oranlarının yüzde 7 olması, Amerikan ekonomisini resesyona sürükleyebilir ve aynı zamanda, finansal piyasalarda riskten kaçınmayı tetikleyebilir.”

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.

Merkez bankası faiz kararı sonrası piyasalarda neler oldu? İşte altın, dolar ve borsadan ilk tepki!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalarda yaşanan gelişmeler merak ediliyor. Peki, altın, dolar ve borsada neler oldu? İşte detaylar...

TCMB faiz kararı öncesi piyasalarda dehşet verici hareketlilik! Dolar ve altında peş peşe rekor geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi piyasalarda hareketlilik yaşandı. Dolar, 27 lirayı test ederek rekor kırdı ve euro da 30 liranın üzerine çıktı. Gram altın ise bin 700 lirayı aşarak yeni bir rekor elde etti.

Faiz kararı sonrası piyasalar çalkalandı! Dolar 24 liranın üzerine fırladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın faiz kararından sonra piyasalar ilk tepkisini verdi. Altın, dolar euro rekorlarını tazeledi. İşte piyasalarda son dakika gelişmeleri...

2023 Haziran Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Son dakika Fed faiz kararı açıklanıyor!

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. 2023 Haziran Fed faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? soruları yanıt arıyor. Altın ve dolar gibi piyasaları etkileyecek olan kararın saat kaçta olacağı araştırılıyor. Son dakika Fed faiz kararı açıklanıyor...

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası’ndan hangi yönde karar çıkacak?

Yurt içi piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın vereceği (TCMB) faiz kararına çevrildi. Peki, TCMB faiz kararını ne zaman açıklayacak? Faizi artıracak mı, düşürecek mi? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne olacak? Fed'in faiz kararsızlığı altını frenliyor! Altın yükselir mi, düşer mi?

Doların küresel piyasalarda güç kazanması altına olan talebin azalmasına sebep oluyor. Fed’in faiz artışlarında yönünün ne olacağı ile ilgili belirsizlikler de altını frenliyor. Peki altın yükselir mi, düşer mi?

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

piyasalarda faiz krizi Haberi

piyasalarda faiz krizi

AMERİKA'da mortgage krizine bağlı olarak başlayan ve global piyasaları alt üst eden dalganın boyu büyüdü. Bir süredir dalganın etkisinde olan Türkiye'de ise geçen hafta AKP'nin kapatılması istemiyle açılan dava da piyasalarda "çifte şok" etkisi yarattı. Döviz ve bono yükselişe geçti borsada ise keskin düşüşler yaşandı. Kredi piyasalarında maliyet artışı gündeme geldi. Bu tablo kaçınılmaz olarak konut kredi faizlerini de içine çekti. Şubat ayı ortasında dış dalganın etkisiyle yüzde 1.45 seviyesine yükselen konut kredi faizlerinin, şimdi yüzde 1.55'e kadar tırmanması bekleniyor. Çünkü bankalar artan maliyetlerini faiz artışı olarak tüketiciye yansıtmak zorunda kalıyor.
Dalgalanma konut kredileri vurdu
Global piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, yerini finansal şirketlerde sermaye sorununa bırakmaya başladı. Hedge fonların batışlarının ardından geçen hafta ABD'nin en büyük yatırım şirketlerinden Bear...