19 / 04 / 2024

plansız alanlarda tevhid

plansız alanlarda tevhid

Tevhid ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Planlı alanlarda, parselasyon planı yapılmadan bu adadaki parsellerde ifraz ve tevhid yapılamıyor. Peki, plansız alanlarda tevhid işlemleri nasıl yapılıyor?

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.

Marmara Forum AVM plansız mı kaldı?

Bakırköy'de yer alan Marmara Forum AVM’nin imar planları; istinaf mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi. İmar planı değişikliği yaparak kaçak bölümlere af getirmesi karşılığında İBB’ye verilen ve bugün ek hizmet binası olarak kullanılan yapı da plansız k

İNTES'ten Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na destek!

İNTES Başkanı Koloğlu, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Türkiye'de plansız, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek açısından yeni bir dönemi başlatacak" diye konuştu...

Esenler rezerv alanı için yeni imar planı değişikliğine onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un plansız yapılaşmış ilçelerinden olan Esenler'i depreme hazır ve daha sağlam hale getirecek imar planı değişikliğine onay verildi.

Kentsel dönüşümde 4 anahtar şart!

Son 1 yıldır yapı sektöründeki kriz nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları durağanlaştı. İmarsız alanlarda acil imar uygulaması yapılıp kentsel dönüşümün önü açılabilir.

Plansız ve düzensiz şehirleşme kangrene yol açıyor!

Plansız ve düzensiz şehirleşme ülkemizin ekonomisinde kangrene yol açıyor. Çarpık kentleşmenin çözümü olarak ise kırsal dönüşüm olarak gösteriliyor.

İmar affıyla plansız kentleşmenin önü mü açıldı?

Uzmanlar ve meslek örgütü temsilcileri imar barışıyla ilgili, "Kaçak yapılaşma ve kamu arazilerinin işgali özendirildi. Deprem kuşağında olan Türkiye'de güvenli olmayan binalar inşa edildi" dedi.

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

plansız alanlarda tevhid Haberi

plansız alanlarda tevhid

Plansız alanlarda tevhid işlemleri!

Arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapuları üzerinde yapılan işlemler arasında tevhid işlemi de bulunuyor. Tevhid ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor.


Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tevhid kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekli oluyor. 


Planlı alanlarda, parselasyon planı yapılmadan bu adadaki parsellerde ifraz ve tevhid yapılamıyor. Peki, plansız alanlarda tevhid işlemleri nasıl yapılıyor?


2510 sayılı İskan Kanunu uyarınca hazırlanan Tarımsal İskan Projeleri kapsamında yapılaşma amacı taşımayan tarımsal amaçlı ifrazlarda, yola cephe koşulu aranmıyor.


Tevhid işlemlerinde (5000) m2 asgari büyüklük şartı da...