19 / 04 / 2024

poliçe

poliçe

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, "Trafik poliçe primlerinin vatandaş için sürdürülebilir bir hale gelmesi için kişi bazlı poliçe, doğrudan tazmin gibi reformlarla sürdürülebilir yapmak istiyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Trafik sigortasında yeni dönem başlayacak! 

Trafik Teklif Platformu ile trafik sigortası poliçe tekliflerinde yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için devreye sokulan yeni sistem ile 10 dakika içinde teklif alınabileceği kaydedildi. SDDK tarafından yayımlanan genelge kapsamında 19 Şubat’ta yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Araç fiyatlarındaki düşüş kasko poliçe fiyatlarını da düşürdü...

Sıfır ve ikinci el araç rakamlarında yaşanan azalma, kasım ayı sonu itibarı ile poliçe primlerinde de yüzde 7'lik düşüşü de beraberinde getirdiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

Araç fiyatlarının artması dolası ile sigorta bedellerini de yansımış durumda. Ancak sektör temsilcileri, son dönemde sürecin tersine dönerek poliçe rakamlarının azalmaya düşmeye başladığını açıkladılar. Sektörü yakından ilgilendiren haberin detayları...

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Kasko yaptıracaklar dikkat! Bunlara dikkat ederseniz mağdur olmazsınız!

Bu yıl artan kasko fiyatları sonucu sürücüler araçlarına kaskosu şekilde kullanmayı tercih etti. Bazı sürücüler ise poliçe kapsamlarını değiştirip bu şekilde pirim tutarlarını düşürmeyi deniyor. Araçlarda meydana gelen hasarların sonrasında mağduriyet yaşanmaması adına dikkat edilmesi gereken önemli

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

SEDDK hasar ödemesi için açıklama yaptı! 'Vatandaşlarımız poliçe yenilemeyi düşünmesin'

SEDDK tarafından yapılan açıklama hasar ödemesi yapmayı düşünen vatandaşlar için oldukça önemli. SEDKK başkanı tarafından yapılan açıklama dosya sayısı olarak tahminlerinin 600 bin adet olduğunu belirtti. Hasar ödemelerinin milyarlara ulaşacağı uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.

DASK'tan son dakika açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Araç sahipleri bu tuzağa dikkat! E-devlet'ten hemen sorgulayın!

Vatandaşlara sahte poliçelere dikkat etmeleri hususunda önemli bir uyarı geldi. Türkiye Sigorta Birliği, şikayet aldıklarını belirterek, kamuoyu duyurusu yaptı. Diğer yandan, e-Devlet üzerinden poliçenin varlığını sorgulayın uyarısı geldi. İşte tüm detaylar...

poliçe Haberi

poliçe

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yapılan son açıklamaya göre, finansal düzlemde giderek artan rolü kapsamında, sektör gelişimini ve büyümesini öne çıkaran Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye’de hizmet veren çok uluslu sigorta şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası sigorta firmalarının üst düzey yöneticileriyle bir araya gelinen toplantıda yapısal dönüşüm işlemleri anlatıldı.

Axa Sigorta, Eureko, Aksigorta, Allianz, Generali Sigorta, Groupama, NN Hayat Emeklilik, HDI Sigorta, Mapfre, Nippon, Orient Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta, VHV Sigorta ve Zurich Sigorta’nın uluslararası temsilci ve Türkiye yöneticilerinin de katıldığı online gerçekleştirilen toplantıda, yaşanan sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşım konusu ele alındı.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu,...