26 / 04 / 2024

Praktiker kazancı

Praktiker kazancı

Türkiye'de 10 yılda 100 milyon Euro'luk yatırım yapan ve 10 mağaza açan Praktiker, 5 yıl içinde 150 milyon Euro'luk yeni yatırım planlıyor.

Değer artış kazancı indirilecek giderler!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, eğer artış kazancı indirilecek giderler nelerdir?

Değer artış kazancının beyanında son gün!

Gerçek kişilerin 2014 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için 2015 yılında vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancının beyanında son gün ise 31 Mart 2015..

Değer artış kazancı nasıl vergilendirilir?

Gayrimenkul alım satım işlemi "ticari kazanç" hükümleri kapsamında değilse, elde edilen kazanç "değer artış kazancı" hükümlerine göre tespit ediliyor. Peki, değer artış kazancı nasıl vergilendirilir?

Değer artış kazancında ÜFE oranları!

Gayrimenkulün iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde, satıştan elde edilen kazanç Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergilendiriliyor. Değer artış kazancında ÜFE oranları ile hesap yapılıyor...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit zamanı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit zamanı 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı istisna 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların elden çıkarılması halinde, taşınmaza 5 yıl sahip olunmuşsa, elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor. Peki, değer artış kazancı istisna 2015 ne kadar?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Ticari bir amaç güdülmeden gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç, değer artışı olarak vergilendiriliyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün bulunuyor...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...

Değer artış kazancı vergisi alan bankalar!

Gelir Vergisi; Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi alan bankalar hangileri?

Değer artış kazancı vergisi nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi nedir? Değer artış kazancı vergisi nereye ödenir?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı için vergi ödeniyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Taşınmaz malını satan kimselerin ödemek ile mükellef olduğu masraflar arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Senede iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor...

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır?

Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak biliniyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır?

Praktiker kazancı Haberi

Praktiker kazancı

2017 yılında 29 mağazayla sektörde büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Praktiker Ülke Müdürü Frank Bednar, 6 ilde 10 mağazaları bulunduğunu ve 2007 yılında 92.4 milyon Euro ciroya ulaştıklarını söyledi. Bednar, yeni yatırım bölgeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Praktiker son dönemlerde Doğu Avrupa ülkelerine yoğunlaştı. Ancak Türkiye çok hızlı büyüyen bir pazara sahip. İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde önemli yatırım fırsatları var. Ege ve Akdeniz'deki bazı illerde de mağaza açmayı planlıyoruz. Samsun, Eskişehir, Kayseri de bizim için çok cazip."

2007 CİROSU 4 MİLYAR EURO: Frank Bednar, 40 bin ürünle binlerce müşteriye ulaştıklarını belirterek, Praktiker'in Almanya'da 337...