25 / 04 / 2024

Prof. Dr. Hasan Boduroğlu vefat

Prof. Dr. Hasan Boduroğlu vefat

İTÜ İnşaat Fakültesi Eski Dekanı, Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Hasan Boduroğlu vefat etti. Işık Üniversitesi Boduroğlu için taziye ilanı yayınlattı..

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den korkutan uyarı: Marmara depremi sadece İstanbul'u değil, 7 ili etkiler!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ili işaret etti. Sözbilir, İstanbul'un riskli alanlarını da tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Marmara depremi açıklaması: Yakın zamanda olursa Marmara'ya kıyısı olan tüm iller etkilenir

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den olası Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte uzman isimin o çarpıcı açıklamaları...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'e son dakika uyarısı: O fay hattı zorlamaya başladı! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de son dönemde yaşanan depremlerin 2 bin senedir kırılmadığı belirlenen Tuzla Fayı ile ilişkili olduğuna dikkat çekerek, bu fayın yakın gelecekte kırılma olasılığının olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı! O illerin içine resmen soğuk sular serpti! Deprem beklenilmiyor!

Depreme dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu konuda Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi uyarısı!

Deprem Bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da yarın 7,5 büyüklüğünde deprem olacakmış gibi hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, her an deprem olabilecek yerleri bir bir açıkladı! Deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni deprem sinyali olan yerleri bir bir açıkladı. Peki deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Kahramanmaraş Depremi Işığında İzmir'in Deprem Çekincesi. Ne Yapmalı?” başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. Peki İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

İstanbul depremi ile ilgili ürkütücü tespitler! Prof. Dr. Naci Görür siyasetçileri ve yöneticileri uyardı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ülkemizin içinde bulunduğu deprem gerçeklerine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Olası depremlere de dikkat çeken Görür, yöneticilere, halka ve bilim insanlarına düşen görevleri anlattı.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları...

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Prof. Dr. Hasan Boduroğlu vefat Haberi

Prof. Dr. Hasan Boduroğlu vefat

İTÜ İnşaat Fakültesi Eski Dekanı, Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, MEF Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Kurucusu, FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Eski Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Hasan Boduroğlu 8 Nisan 2015 tarihinde vefat etti. Prof. Dr. Boduroğlu'nun cenazesi 10 Nisan Cuma günü (bugün) Bebek Cami'nde kılınacak öğle namazına müteakiben Ulus Mezarlığı'na defnedilecek. Boduroğlu'nun cenazesi için Işık Üniversitesi Boduroğlu için taziye ilanı yayınlattı.


Hasan Boduroğlu...